CsajokEseményekKiemeltMotoros túraNői motoros nap

Két napon keresztül ünnepeltük a 12. Nemzetközi Női Motoros Napot

noi motoros nap cimlapEgyik nap túrával, másik nap vezetéstechnikai tréninggel emlékeztünk meg közösen a motoros nők ünnepéről, amit a világ minden részén egyszerre ünnepelnek a csajok évről-évre.

Május első szombatja az a nap, ami csak rólunk szól. Immár 12 éve ezen a napon motoros nők ezrei vonulnak az utcára illetve motoroznak azért, hogy megmutassák magukat a világnak, és üzenjenek egymásnak is. Már letagadhatatlan tény, hogy világszerte hatalmas tömegeket mozgat meg a motorozás világszeretete a gyengébbik nem körében is, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Idén két nap alatt közel 100 motoros nő vett részt a 12. Nemzetközi Női Motoros Nap programjain a Csajok a motoron szervezésében, de rajtunk kívül több százan motoroztak csak úgy, egyedül, barátokkal, a Balaton körül, külföldi túrán vagy csak az édesanyjukhoz, hogy megemlékezzenek róla.

A szombati nap programja egy közös túra volt, az ország közepére. Az ötletet az adta, hogy a déli csajok már régóta nehezményezték, hogy nekik a budapesti program túl messze van, így kompromisszumos megoldásként – mivel a budapesti felvonulás már tavaly is elmaradt – egy köztes megoldás született: motorozzunk el Soltra! 

12 nemzetkozi noi motoros nap 2018 81A szervezést nem könnyítette meg, hogy az ország minden részén most ünnepelték a ballagásokat, ezért a legtöbb hely le volt foglalva bankett céljára. De talán ennek köszönhető, hogy egy remek helyet talántunk Dunaegyházán, a solti Kis-Duna partján, ahol kényelmesen elfértünk, és még enni és beszélgetni is tudtunk. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Meglepetésünkre a déli lányok egészen nagy csapattal, és igazán komoly motorokkal érkeztek, és jó volt látni olyan arcokat, akikkel korábban még az internetről sem ismertük egymást. A legidősebb résztvevő valószínűleg Vera volt, aki 68 évesen 42 éves lányát hozta magával utasként. Azt hiszem többek nevében mondhatom, hogy szeretnék mi is motorozni még az ő korában. 

12 nemzetkozi noi motoros nap 2018 122Dunaegyházáról a bajai csajokkal együtt gurultunk ár Soltvadkertre egy finom fagyira, ahonnan ők kis kerülővel már hazafelé vették az irányt, a Budapest környékiek pedig  a 6-os út után ezúttal mégis kipróbálták az 51-es út kátyúit. Jelentem, ezt az akadályt is leküzdötük, és mindenki szerencsésen, egészségben és egyben hazaért. 

Ezen a hétvégén volt Anyák napja is, ami csak még inkább színesítette a mi programunkat is. Mivel a résztvevők között sokan vagyunk már magunk is anyák, jó indok volt ez is egy kis motorozásra. Többen így tudták rávenni a párjukat vagy a családot, hogy részt vehessenek a Pest-megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia ingyenes vezetéstechnikai tréningjén, amit ismét csak motoros nőknek szerveztünk meg. 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük