EseményekHírekMotoros túra

Chix on 66 női motoros túra a legendás 66-os úton

Athena Ransom Vagabond Chickie

A Chix on 66 országjárás során 40 női motoros klasszikus veterán gépeken fog motorozni 2022. június 11. és június 25. között az Illinois állambeli Chicagótól a kaliforniai Santa Monicáig követve a 66-os útat.

2022 június 10-én a Harley-Davidson Múzeumtól indul az a motoros túra, ami sokunk bakancslistáján szerepel. Chicagón keresztül a legendás 66-os útra vezet és csak nők vesznek részt rajta. A 40 motoros nőt ezúttal egy kizárólag nőkből álló szervizcsapat támogatja majd Athena “Vagabond Chickie” Ransom és Vivian “Gypsy” Charros személyében.

Athena és Gypsy végig a csapattal tart a Chix on 66 útvonalon, és mechanikai támogatást nyújtanak, ha bármelyik résztvevő motorkerékpárját meg kell javítani. Legyen az egy elszállt gyújtógyertya, kábelezési probléma vagy bármi más, amit az út szélén meg lehet javítani.

Ez a szolgáltatás, a Cross Country Chase/Motorcycle Cannonball Jason Sims által nyújtott söprögető támogatásával együtt, a motorosok számára biztonságot nyújt, hogy az esetlegesen felmerülő mechanikai problémákra tartalék támogatást kapnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Karan Andrea, a Riveter Chapter elnöke elmondta:

“Már a kezdetektől fogva, amikor erről a túráról beszéltünk, szerettünk volna néhány női szerelőt, akik támogatást nyújtanak az úton. Ez jól illeszkedik ennek a túrának a szándékához, amely nem csak arra ösztönzi a nőket, hogy motorozzanak, hanem arra is, hogy szélesítsék a látókörüket arról, hogy mi az, ami lehetséges. Vezethetnek egy régi motorkerékpárt, megtanulhatják a motor szervizelését, fejleszthetik a mechanikai készségeiket. Az, hogy Athena és Gypsy mechanikai támogatást nyújt ezen a túrán, mindannyiunkat inspirálni fog, engem is beleértve. Amikor a nők látják, hogy más nők megteszik ezeket a dolgokat, elkezdik elhinni, hogy ez számukra is lehetséges. Nagyon hálás vagyok, hogy Athena és Gypsy időt szakítanak az életükből és a vállalkozásukból, hogy csatlakozzanak hozzánk a Chix on 66-hoz.”

Nincs lehetetlen! Bátai Aranka motorszerelő akart lenni – Sikerült!

Athena Ransom, aki tizenéves kora óta motorozik és bütyköli a motorkerékpárokat, 1982-ben az akkori “pasijától” tanulta meg a mesterséget egy versenyzőlegenda utángyártott műhelyében végzett munkája révén. Ő a Vagabond Chopper alapítója/tulajdonosa/vezető technikusa a floridai Pompano Beachen.

A Chopper Chick Crew tagjaként és Cris Sommer Simmons Motorcycle Cannonball csapatának vezető munkatársaként 2010-ben Athena a motorok építésében, szervizelésében és karbantartásában szerzett széleskörű tapasztalatát kamatoztatta. Jelenleg az Athena After Dark podcast házigazdája, amelyben a motorkerékpár-ipar különböző női szereplőit mutatja be.

Athena így nyilatkozik: “Megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Chix On 66 Adventure-ben, és mechanikai támogatást nyújthatok azoknak a női motorosoknak, akik készen állnak arra, hogy végigjárják a 66-os út ikonikus útvonalát. A motorkerékpárokról tanult leckék és az alkatrészekkel és emberekkel való korábbi találkozásaim hajtóerőnek bizonyultak a motoros világ szenvedélyen alapuló karrierjéhez, amiért nap mint nap hálás vagyok. Szuper izgalmas, hogy támogatást nyújthatok nagyra becsült kollégámmal, a legendás Ms. Gypsy Charrosszal együtt, akivel már volt szerencsém hihetetlen motoros törekvésekben együttműködni. A résztvevők felkészültsége kulcsfontosságú lesz, és több platformon keresztül bizalmat és motoros emlékeket fogunk építeni.”

Chix on 66 Vivian Charros

Vivian Gypsy Carros

Vivian “Gypsy” Charros édesanyja 9 éves korában megtiltotta neki, hogy a szomszéd fiúk dirt motorjain motorozzon. Ezért azt tette, amit minden jó katolikus lány tenne ilyen helyzetben… hazudott. Az elkerülhetetlen balesetek, zúzódások és horzsolások megtörténtek. A sérülések elrejtése anyja elől gyerekjáték volt. A biciklik megjavítása 9 éves fizetésből kihívást jelentett, és megtanította őt a csavarkulcsozás alapjaira és a kreatív mérnöki munkára. Ezek a napok felkészítették őt arra, amikor 1977-ben megkapta az 1973-as Harley FLH-t, amelyet teljesen át kellett építeni, mielőtt újra közlekedésre alkalmas lett volna. Azóta voltak Panhead Shovelhead, Twin Cam motorjai és egy egyedi Knucklehead is, és mindegyiken bepiszkította a kezét.

Jótékony motorépítő nők

Szabadúszó íróként dolgozott, ami a Thunder Press magazinnál rovatvezetői és munkatársi pozícióvá nőtte ki magát, ami érvényes ürügyet adott neki arra, hogy több ezer kilométert tekerjen bele a motorjába egyedül. Volt Harley-Davidson kereskedés alkatrész menedzsere, építő, a Discovery Channel Biker-Build-Off trófeájának győztese, és (kedvenc elismerése) a Chopper Chick Crew tagja Athena “Chickie” Ransommal együtt.

Gypsy azt mondja: “Nagyon örülök, hogy ismét Athena partnereként dolgozhatok ezen az izgalmas, legendás motorozáson. Alig várom, hogy a 66-os út teljes hosszában bejárhassam, és örülök a lehetőségnek, hogy nemcsak támogatást nyújthatok a többi női motorosnak, hanem bizalmat ébreszthetek a saját motorozásukban.”

A Chix on 66 rajtja előtti hónapokban minden motorost és munkatársat meghívnak egy online szemináriumsorozatra, amely olyan témákkal foglalkozik, mint például hogyan készítsük fel a motorunkat egy 2400 mérföldes útra, milyen szerszámokat és felszerelést vigyünk magunkkal, mit kell tudnunk a motorunkról és még sok minden mást.

 

Forrás és fotó

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük