fbpx

Cris Sommer Simmons titkos élete

cris sommer cyril huze blogCris volt az egyik bátor hölgy induló az Ágyúgolyó futamon, és átszelte Amerikát 1915-ös veterán Harley-Davidsonján.

Hazájában azonban nem csak vagány motoros csajként jegyzik, hanem komoly íróként is. Legjelentősebb irománya a “The American Motorcycle Girls 1900-1950” című könyv , mely jelenleg vezette az Amazon bestseller listáját. Jelölték a National Motorcycle Hall of Fame tagjai közé, a Motorcycle Heritage Foundationba valamint a Sturgis Hall Of Famebe is.

A gyerekek nyelvét is kiválóan beszéli, nekik szóló könyve, a “Patric Wants to Ride” több, mint 12 ezer példányban kelt el. A nemrég megjelent Biker Chicz Of North Americaban, mely 22 amerikai motoros nőt mutat be, az Ő története is megtalálható.

A motorokkal, motorozással már 9 éves korában szoros barátságot kötött, akkoriban mostohaapja tanítgatta motorozni. 14 éves korában már egyedül rótta a köröket, majd 19 évesen szert tett egy Harleyra. 1983-ban Linda “Jo” Giovannival közösen megalapította a Women In The Wind Chaptert. Nagyjából ekkoriban kezdett el újságcikkeket írni. Hamar kiderült, hogy Cris jól bánik a szavakkal, így egyre több magazinban jelentek meg írásai.

Szabadúszóként publikált az American Iron, a Motorcycle Collector, az Easyriders, valamint V-twin Magazine magazinokban. Néhány cikke a tengerentúlon is megjelent, így például Japánban, Spanyolországban és Ausztráliában is megfordultak írásai. Végül, de nem utolsó sorban nevéhez fűződik a Harley Women Magazine megalapítása, amit teljes egészében támogatott a Harley-Davidson.

Ilyen életúttal talán nem is csoda, hogy Cris neve egyre több motorosnak cseng ismerősen. Ezalól pedig nem kivétel Cyril Huze sem, akinek sikerült vele egy átfogó interjút készíteni.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x