HírekKultúraMotoros történelem

Cris Sommer Simmons titkos élete

cris sommer cyril huze blogCris volt az egyik bátor hölgy induló az Ágyúgolyó futamon, és átszelte Amerikát 1915-ös veterán Harley-Davidsonján.

Hazájában azonban nem csak vagány motoros csajként jegyzik, hanem komoly íróként is. Legjelentősebb irománya a “The American Motorcycle Girls 1900-1950” című könyv , mely jelenleg vezette az Amazon bestseller listáját. Jelölték a National Motorcycle Hall of Fame tagjai közé, a Motorcycle Heritage Foundationba valamint a Sturgis Hall Of Famebe is.

A gyerekek nyelvét is kiválóan beszéli, nekik szóló könyve, a “Patric Wants to Ride” több, mint 12 ezer példányban kelt el. A nemrég megjelent Biker Chicz Of North Americaban, mely 22 amerikai motoros nőt mutat be, az Ő története is megtalálható.

A motorokkal, motorozással már 9 éves korában szoros barátságot kötött, akkoriban mostohaapja tanítgatta motorozni. 14 éves korában már egyedül rótta a köröket, majd 19 évesen szert tett egy Harleyra. 1983-ban Linda “Jo” Giovannival közösen megalapította a Women In The Wind Chaptert. Nagyjából ekkoriban kezdett el újságcikkeket írni. Hamar kiderült, hogy Cris jól bánik a szavakkal, így egyre több magazinban jelentek meg írásai.

Szabadúszóként publikált az American Iron, a Motorcycle Collector, az Easyriders, valamint V-twin Magazine magazinokban. Néhány cikke a tengerentúlon is megjelent, így például Japánban, Spanyolországban és Ausztráliában is megfordultak írásai. Végül, de nem utolsó sorban nevéhez fűződik a Harley Women Magazine megalapítása, amit teljes egészében támogatott a Harley-Davidson.

Ilyen életúttal talán nem is csoda, hogy Cris neve egyre több motorosnak cseng ismerősen. Ezalól pedig nem kivétel Cyril Huze sem, akinek sikerült vele egy átfogó interjút készíteni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük