HírekKultúraMotoros kép

Milyen színűek a világ legszebb útvonalai? Nézd meg a palettákat!

Route 66 színpalettaBár 2020 az otthonmaradás éve, semmi sem akadályozza, hogy időnként tegyünk egy kis kiruccanást virtuálisan. Sőt, akár a világ legszebb útjait is bejárhatjuk egyszerre így, és közben élvezhetjük a gyönyörű színeket. Sisakot becsatolni, mert az első a 66-os út lesz!

A USwitch a Color Thief színválasztó program segítségével analizálta a világ legszebb útvonalait, hogy azokból végül színpalettát készítsen. Az eredmény varázslatos, és ha úgy tartja kedved, ezentúl öltözhetsz majd a Góbi sivatag vagy Norvégia színeibe, vagy festheted a szobádat Ausztrália élénk-kék tengerének, de Skócia óriási zöld hegyeinek színeire is. Ha ügyes vagy, még a  Mátrát is kielemezheted, én nem találtam erre alkalmas fotót a galériámban.

Route 66, USA

A legendás út Chicagót és Los Angelest köti össze 2400 mérföldön keresztül. A 66-os út ismert az egész világon, mivel 8 államon halad át, és útközben rengeteg amerikai kultúrával ismerkedhetünk itt meg. A Mojave-sivatagban felfedezheted a szépia, a barackvirág és a cikória kávé pantone színeit. Ha jól időzítesz, akkor még azt is megnézheted, ahogy az ég citrus és spectra sárga árnyalatokra vált. A 66-os út végigjárása körülbelül 3 hétbe telik, úgyhogy biztos szükség lesz némi extra fényképezőgép akkumulátorra, ha fotózni is akarsz.

Góbi-sivatag, Mongólia

Góbi sivatag, Mongólia színpalettaMongólia fővárosában, Ulánbátorban kezdődik és ott is ér véget az egyhetes Góbi-sivatagi út homokdűnékkel, hegyekkel, völgyekkel. Annyi tevesajttal, hogy egy életen át kitartson. Ez az út arról híres, hogy Ázsia legnagyobb sivatagjában található a legtöbb dinoszaurusz kövület. A Góbi-sivatag minden centimétere olyan, mint egy műalkotás, amelyet Hold-szikla kékkel, lencse-hajtás zölddel, teknős galambszürkével és travertin barnával festettek meg.

South Island Circuit, Új-Zéland

South Island Circuit Új zéland színpalettaAz izgalomra vágyók számára tökéletes célpont lehet az új-zélandi South Island Circuit. Az útvonal nem csupán a bungee jumpingról, a siklóernyőzésről vagy a világ legnagyobb kanyonhintájáról szól. A látványos hegyeknek és vulkánoknak otthont adó út Új-Zéland déli szigete körül látványos csemegének számít. Kényelmesen eltarthat ez az út 2-3 hétig is, ahol felfedezheted a húrok, a fekete szépség és a levegős kék vagy a kanyargós utakat szegélyező kardamommag árnyalatait.

Transzfogaras, Románia

Transzfogaras országút, Románia színpalettaA hazánkhoz legközelebbi és valóban méltán népszerű Transzfogaras országút nagyjából 150 km-en keresztül kanyarog a magasra tornyosuló romániai hegyek között. Ha itt fotózol, a képen megörökítheted a sárga jázmin, az orsófa, az erdei manó és az éjféli tenger színeit. Az autópályának ezen híres szakasza egyáltalán nem fogja rabolni az idődet, sőt, azt ajánlom, hogy szánj rá néhány napot erre az útra, Cartisoarától Bascovig, mivel az út mellett rengeteg más látnivalót is találsz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha kíváncsi vagy a többi híres útból készült színpalettára is, látogasd meg a Uswitch oldalát, vagy készíts palettákat a saját fotóidból!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük