fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Nincs lehetetlen! Bátai Aranka motorszerelő akart lenni – Sikerült!

batai aranka motorszerelo akos robogokolcsonzoBátai Aranka története minden nőt inspirálhat, aki olyan nagy fába szeretné vágni a fejszéjét, mint hősnőnk tette – egy tipikusan férfias szakmát választott, a motorszerelést. Persze, nem ment minden könnyedén, de végül teljesült, amire vágyott…

Aranka Budapesten, az Ákos Robogókölcsönzőben dolgozik, szereli a gépeket. Eleinte meglepődtek a férfiak, amikor a csinos hölgy fogadta őket, s közölte, ő fogja megjavítani a motorjukat.

Mára már megszokták, hogy ha baj van, Arankát keressék. Szerencsére, talált egy olyan jó főnököt, aki hitt benne, így beteljesülhetett az álma: azt csinálja, ami gyerekkora óta érdekli…

– A motorozás kiskorom óta izgatta a fantáziámat, rock zenén nőttem fel, egy chopper volt kamaszként az álmom. 1996-ban pályaválasztás előtt álltam autó-, motorszerelő vagy repülőgép-szerelő szerettem volna lenni. A nyílt napokra lelkesen mentem, de 23 évvel ezelőtt nem nézték jó szemmel, hogy lányként ilyen szakmát szeretnék. Vagy kinevettek vagy leoltottak a nyílt napon a tanárok. Elkeseredtem… Édesapám műhelyében nőttem fel, a gépzsír és a benzin szaga a mai napig a gyerekkoromat idézi. Így édesipari technikusnak mentem, ahol géptant, szakrajzot, technológiákat tanultam.

Hogyan jött a motoros futárkodás?

– A futárkodásba külső szemlélőként csöppentem, 2003-ban. Nagyon tetszett, hogy egész nap motoroznak, ismerik a várost és ezért még fizetést is kapnak. Elkezdtem a jogsit 2006-ban – sajnos elég későn. Mivel motorom nem volt, az volt az elképzelés, hogy megszerzem a jogsit és elmegyek a postához dolgozni. Az év végéig viszont már csak 250 cm3-ig csinálhattam meg a jogsit, így akkor ugrott a nagy motorra a jogosítvány.

Milyen úton-módon kerültél az Ákos Robogókölcsönzővel kapcsolatba?

– A postánál 1 évig dolgoztam, majd megvettem az XT-t, szeptemberben a szülinapomra és munkát vállaltam az egyik futár cégnél. Ákossal az egyik címen ismerkedtem meg, aki akkoriban már adott ki motorokat, amit szerelni is kellett néha. Aztán volt egy nagyobb balesetem és a motoromat el kellett adnom. Ákostól béreltem, hogy tudjak dolgozni. Minden nap – meló után – együtt szerelgettük a robogókat, mert nagyon érdekelt, ő pedig szívesen tanított.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x