HírekMotorbemutatóMotorok

Szeretnek háromkerekűvel csapatni a nők: megérkeztek a 2021-es Can-Am-ek

Can-Am Spider és Ryker 2021

A Can-Am bemutatta 2021-es On-Road jármű kínálatát. A márka sikeresen vonz új, fiatalos és sokszínűbb embereket a motoros közösségbe.

A Can-Am On-Road tulajdonosok egyharmada nő; a Can-Am Ryker tulajdonosok közel 50%-a új a sportágban, és 72%-uk 55 év alatti. Ez az impozáns felsorolás elegendő ahhoz, hogy megállapíthassuk, a hagyományos kétkerekű járművek gyártói ölni tudnának egy ilyen statisztikáért.

A 2021-es termékkínálat „hihetetlenül szórakoztató és könnyen vezethető marad”, a tavalyi modellek többsége kisebb változtatásokkal tér vissza. Lássuk a 2021-es év újdonságait!

Ryker-ek és Spyder-ek

A Can-Am On-Road kínálat két alap modellből áll: a Ryker-ből és a Spyder-ből. A Ryker az olcsóbb, elérhetőbb jármű, amely testre szabható és esztétikus felszerelésével inkább a fiatalabb, városi motorosokat szólítja meg.

A Can-Am Spyder viszont két részre osztható: a Spyder F3-ra és a Spyder RT-re. Az F3 stílusa merész, izmos – ezt nevezi a Can-Am „amerikai stílus”-nak, az RT inkább a kényelmesebb ergonómiát és a túrázást részesíti előnyben tároló rekeszek beépítésével. A Sypder-eket háromhengeres (inline-triple) Rotax 1330 ACE motor hajtja.

Spyder RT-k

2021-ben az RT család három részből áll: az alap RT modellből, a limitált RT-ből és az új, exkluzív Sea-to-Sky verzióból, amely a Brit Kolumbia ikonikus, Sea-to-Sky útja előtt tiszteleg. Az előkelő STS modell új kormányával, kárpitozásával, az állítható habos ülésekkel, amelyek a nyomáspontokat csökkentik hosszabb utazások során, luxust és kényelmet nyújt. A márkajelzéssel (Sea-to-Sky) pedig egyedülálló prémium hatást ér el. Ez nem egy limitált kiadás, de ez a modell csak 2021-es évben lesz elérhető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A túramotorozásra tervezett Spyder RT és RT Limited teljesen új design-t kapott 2020-ban, így ebben az évben új színekre lehet számítani. Míg a Spyder RT ára 23.299 dollárnál kezdődik, addig a beépített háttámlát, fűthető ülést és nagyobb tárolókapacitást biztosító RT Limited modell 27.299 dollárért kapható.

A csúcskategóriás STS kiadás a Limited modellt kiegészítve exkluzív Highland Green színben, festett felső tárolóval, titán színű kerekekkel, különleges jelzéssel és rakodótérrel érhető el. Az MSRP ára 29 799 dollár. Az új, választható kiegészítők közé tartoznak az állítható oldalsó szélterelők és a LED padlólámpák, valamint az új, kivehető LinQ tároló dobozok.

Can-Am SpiderSpyder F3-k

A Spyder F3 sorozat öt modellből áll 2021-ben, amelyek teljesítményükben, felfüggesztésükben, elektronikájukban és tároló kapacitásukban térnek el kissé egymástól. Mindegyik modell ergonomikusan állítható. Az egyszemélyes F3 alapmodell 15.999 dollártól elérhető, amíg a sportosabb F3-S 10 lóerővel, gázzal hajtott Fox shocks-al, tempomattal és nagyobb műszerekkel biztosított sport móddal 18.999 dollárért kapható. A 2021-es F3-S Special Series modell sportosabb hűtőráccsal, utasülés opcióval, narancssárga keretkiemeléssel, BRP Connect kapcsolódási lehetőséggel és különleges szürke színnel 19.999 dollárért elérhető.

Az F3-T modell nagyobb kényelmet nyújt a túrázáshoz, a beépített 21 gallonos oldalsó tárolókkal, szélvédővel, valamint négy hangszórós hangrendszerrel. Mindez 21.499 dollárba kerül. Az új színek közt megtalálható a Glacial Blue Metallic is.

A Spyder F3 Limited az előzőekben felsorolt felszereléseken felül utas háttámlával, állítható hátsó felfüggesztéssel, fűthető kormánnyal és lábpedálokkal, továbbá felső tárolóval és hat hangszórós hangrendszerrel 24.499 dollárért megvásárolható.

Ryker-ek

A Can-Am a Ryker kínálaton is finomított 2021-re, de továbbra is a kiegészítőkre, valamint a személyre szabhatóságra összpontosít. 2018-as bevezetése óta a Ryker hatalmas sikerrel vonzotta az új, korábban nehezen elérhető motorosokat. 2021-ben a termékcsalád kitart a két modell mellett, amelyek a kezdetekről részei a családnak.

A Ryker alapmodell továbbra is a fő húzóerő, elsősorban kedvező ára miatt, amely 8.799 dollár. Ezen az áron 600 cm3 vagy 900 cm3 Rotax motor közül választhatunk és kiegészítők széles választékából válogathatunk. A szerszám nélküli ergonomikus állíthatóság az alapmodellek tartozéka.

A Ryker Rally kiadás 11.499 dollárnál kezdődik, 900 cm3 motorral, rali kerekekkel, továbbfejlesztett felfüggesztéssel és motort és motorost védő alkatrészekkel is rendelkezik. A rali móddal elengedhetjük magunkat a sárban és még többet szórakozhatunk. Mindkét modell új kiegészítői között szerepel az Advanture szélvédő, új karosszéria választék és a LinQ tároló dobozok.

A Can-Am a Motoros Edukációs Program (Rider Education Program) keretein belül, a jövőben több mint 150 motoros iskolával működik együtt, az Egyesült Államokban és Kanadában. A közel 29.000 résztvevő, aki 2016-ig elvégezte az REP-t, előtte nem rendelkezett jogosítvánnyal. Ezek a statisztikák az egész motorsport-ipar számára biztatóak, elég biztatóak ahhoz, hogy újságok címlapján szerepeljenek.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük