EseményekHírekMotorverseny

Nézd meg, ahogy a Road Glide dobozon fordul! – VIDEÓVAL!

Feuling Parts Harley-Davidson Road Glide King of the BaggersCsak egy szórakoztató betétszámként indult a King of the Baggers verseny Laguna Secában. A meghívott csapatok viszont komolyan vették a felkészülést. Ha minden jól megy, jövőre is lesz külön futam a dobozosoknak. A MotoAmerica GEICO Superbike Speedfest betétfutamán 14 meghívott csapat versenyezhetett dobozos Tourer modelljeivel. A Harley-Davidsonok között két Indian is volt, és az egyik az első, a másik a harmadik helyen végzett. Sajnos azonban nem ért be mindenki a célba.

A Feuling cég által feltuningolt és átalakított Harley-Davidson Road Glide-ot Ben Bostrom vezette. Ben korábban profi gyorsasági motorversenyző volt, 2011-ben a MotoGP amerikai nagydíján is indult Laguna Secában. A teszteken nagyon jól ment a dobozossal is, és ezzel a 4. helyezést érte el.

A szombat reggeli bemelegítés előtt a szerelők módosítottak a motor felfüggesztésén és a gumiabroncson, ezzel további 2 másodpercet javult a körideje. A teszt utolsó körében azonban a hátsó hengerfej meghibásodott, a kipufogó eltört és a motorblokk használhatatlan lett.

Az versenyen résztvevő barátok, a Vance & Hines a Harley-Davidson segítségével egy új SE 131”-es motorblokkal rakták össze a Road Glide-ot, hogy egyáltalán rajthoz tudjon állni a csapat a versenyen. A 2 órás motorcsere után Ben a verseny előtt néhány perccel már kint volt a rajtrácson.

Ben agresszíven elindította a Road Glide-ot a remek kezdés érdekében, de ismét műszaki problémákba ütközött.

Hogy mi lett a vége a futamuknak, azt hamarosan egy dokumentumfilmből tudhatjuk meg. Addig is érdemes megnézni az előzetest, amiben jól látszik, hogy “kis” módosítással a baggerek is tuják tartani a tempót a versenymotorokkal. Igaz, ahhoz, hogy a doboz a kanyarban ne érjen le, azt is módosítani kellett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A King of the Baggers motorversenyt végül Tyler O’Hara nyerte meg egy S&S Indian nyergében. A híradásokból azt derül ki, hogy a csapatok nagyon élvezték ezt a kihívást, ezért a MotoAmerika azt tervezi, hogy jövőre is megrendezik a performance baggerek versenyét.

 

Forrás: Feuling Parts

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük