EseményekMotoros találkozó

Motoros Búcsú Ecséden

Ebéd után kerekasztal beszélgetés volt, ahol az ősi magyar Mária tisztelet megőrzésének lehetőségéről mindennapjainkban, valamint érintették a motorosok és a Szent Szűz kapcsolatát is. A beszélgetést Dr. Budaházi Árpád a Magyar Mária Rádió Fáklya című műsorának főszerkesztője és Mgr. Novák József atya, a felvidéki Csab település plébánosa tartotta.

 

Az előadást követően az előzetes programnak megfelelően voltak további közösségi programok és íjászbemutató is. Ez utóbbi, igen csak kedvelt programmá vált a vendégek körében. Varga Szabolcs az íjász klub vezetője, elmondta, hogy az íjászversenyeken kívül még soha ennyien nem voltak kíváncsiak az ősi hagyományra.

Az ünnepi szentmise délután három órakkor kezdődött, amelyet Kádár István apát, kanonok főcelebrált, Dóbiás Zalán, Kóka plébánosa, valamint az érkezőket képviselve, Mgr. Novák József atya, Csab település plébánosa koncelebráltak. A szentmise idén is hangsúlyozta az Égi Édesanya tiszteletét és a biztonságos közlekedés fontosságát:

„Gondoljatok arra motoros testvéreim, s ti bringások, milyen jó is tavasszal neki indulni a családhoz, barátokhoz, élő szüleitekhez, vagy csak a mindennapokat megkönnyítve, akár a munkahelyre. De legyetek óvatosak! Az egymás iránti tisztelet és szeretet kötelezz benneteket is, ahogy minket a társadalom többi tagjait is, sőt figyelmeztet, hogy a motorban tiszteljétek önmagatokat és másokban is az életet. Szűnjön meg az agresszió az utakon, a tiszteletadás, az udvariasság lelki műveltségtől függ.” – mondta beszédében Apát úr.

A szentmise keretében az egyetemes könyörgést motoros szervezetek képviselői és egyéni zarándokok tárták a Gondviselő Isten és a Szent Szűz oltalmában. A mise keretében már-már hagyományos módon a kerékpárok és motorok, valamint tulajdonosaik megáldása, valamint a kezdeményezők által védelmezőjük tiszteletére állítandó szobor talapzatának megszentelése történt. Az alapítvány képviselői és a szervezők örömüket fejezték ki, hogy sokan megjelentek az eseményen, hiszen az elmúlt éveket tekintve idén háromszor annyian voltak részesei ennek a felemelő alkalomnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Közel 150 motort és 20 kerékpárt és azok tulajdonosait áldotta meg apát úr és a miséző vendég plébánosok. Ezt követően elkezdődött a zenés előadás, majd a koncert. Az eseményt másnap közös imádság zárta, amelyet követően a motorosok elindultak további útjukra, lelkileg feltöltődve és élményekkel gazdagabban, hogy édesanyjukat köszönthessék Anyák napja alkalmából.ecsed bucsu 108ecsed bucsu 159ecsed bucsu 170ecsed bucsu 228

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük