EseményekMotoros találkozó

Motoros Búcsú Ecséden

ecsed bucsu 175Közel 150 motort és 20 kerékpárt és azok tulajdonosait áldotta meg apát úr és a miséző vendég plébánosok Ecséden. A koncertek és a közös imádság után a motorosok lelkileg feltöltődve indulhattak további útjukra.

A harmadik kerékpáros és motoros zarándoklatot rendezték meg május 1-én és 2-án A helyszín az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogságos Szűz Mária kápolnánál volt. Idén új kifejezéssel éltetett a kétkerekű társadalom; Motoros Búcsú néven. A kifejezéshez méltóan sokan érkeztek motorral, hogy tiszteletüket fejezzék ki védőszentjük, egyben Magyarország pátrónája előtt.

 

Az esemény a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, valamint két másik szervezet, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány és kezdeményezésükhöz csatlakozó Hatvani Motoros Egyesület közreműködésével jött létre. Célja többek között a fiatalok, illetőleg a motoros sport iránt érdeklődők közösségé formálása, a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása, amelyet a már tapasztalt, régi motorosok jelenléte is segített. Az idei évben motoros szervezetek kezdeményezésében létrejött „búcsú” fő célja a Mária tisztelet megőrzése volt.

A két napos esemény május 1-én este kezdődött, az érkező zarándokok köszöntésével. A motorosokat az alapítvány kuratóriumának elnöke, Hegedűs József, valamint a helyi település polgármestere köszöntötte, „…hiszen fontos, hogy minél többen maguknak érezzék az alapítvány üzenetét, jó példával élni mások felé.” Rámutatott arra is, hogy még vannak rossz utak a településen, de azon munkálkodnak, hogy pályázat útján ezt megoldják, az ide igyekvő zarándokokért. A köszöntők után a fáklyás keresztúti imádság következett, amelyet nagy áhítattal éltek meg a résztvevők.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A második napon a délelőtti órákban érkező motorosok először a kápolnában tették tiszteletüket, majd délben ünnepélyes keretek között a közreműködő szervezetek képviselői fogadták a nagy lélekszámú csoportot, házi készítésű pogácsával és forrásvízzel. Rimóczi Béla a MOTaMOT képviselője megnyitó beszédében hangsúlyozta; „a motorosok számára különös helyet foglal el ez a szenthely, hiszen Mária tiszteletét őrzik, s nekünk motorosoknak különösképp fontos mindezt tisztelnünk, hiszen védelmezőnk a Szűz Mária, akihez oltalomért fordulhatunk.”

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az idei évben szervezett eseményük, missziós feladata az alapítványnak és örömmel tölti el az alapítókat, s mindenki mást is, hogy vannak imádságos lelkületű motorosok, akik tiszteletüket teszik a szenthelyen, akik meghallották az üzenetet; „Jó példával élni két keréken!”

„Sokan vannak visszatérő zarándokok, amely teljesebbé teszi ezt az örömöt, ti vagytok a legbátrabbak, akik mertek letérdelni és imádkozni, a magatok szerény mivoltotokkal bennünk, a katolikus közösségekben, szervezetekben megerősíteni a keresztényi szellemet!” – fejezte ki örömét Csontos Péter alaptó tag, koordinátor, csatlakozva az elnök úr megnyitó alkalmával elmondottaihoz.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük