KiemeltMotorokMotorozás

Mi volt a legfurább dolog, amit motoron szállítottál?

Sinnye a motoron Császár Enikő képeAzt hiszem, nem csak a nőknél fordul elő, hogy esetenként furcsa dolgokat kell szállítaniuk motoron. Nálunk – nőknél – nem szokatlan egy nagy csomag pelenka vagy egy WC papír gigapack a hátsó ülésre felkötözve, de vajon még mi minden fordul elő, amiről elsőre talán nem is gondolnánk, hogy el lehet szállítani motoron?

Nemrég EBBEN A CIKKBEN leírtam, hogy a motor fogyasztását hogyan befolyásolja, ha túl nagy vagy túl nehéz dolgot szállítunk rajta. De nem csak ezért, hanem a balaesetmegelőzés szempontjából is fontos, hogy a motor síkjából ne lógjon ki sem előre, sem hátra, sem pedig oldalra, amit szállítunk.

A csomag súlya szintén módosítja a motor vezethetőségét, ezért fontos, hogy a terheket szimmetrikusan, a két oldalon egyenletesen elosztva szállítsuk. Az egy darab dinnyét ezért én inkább a hátsó ülésre kötném fel, minthogy az oldaldobozba tegyem…

Az vesse ránk az első követ, akivel még sohasem fordult elő, hogy épp motorral volt, amikor valamit el kellett szállítania halaszthatatlanul. Ilyenkor nincs más választás, valahogy meg kell oldani. Ha a  távolkeleten komplett családok az egész család bútorzatával együtt utaznak egy 50 ccm-es robogón, időnként nálunk is belefér efféle kilengés.

De nézzük, mi mindent szállítanak a motoros nők a motorkerékpárjukon!

“Tegnap motorozásból hazafelé kitaláltam, hogy magán árustól szeretnék dinnyét (az út mellett). Így ez a 13 kg-os finomság 90 km-t utazott motorral. 😀”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Tetőantenna!😂 Mondjuk akkor benzintyúk voltam a legjobb barátom mögött, közénk raktuk a szétszerelt antennát, úgy hoztuk el Bp-ről Dunavarsányba. Hát, megnéztek azért vele…👍😀”

“A 17 éves nálam 10 cm magasabb és 15 kgval nehezebb gyerekem. A bevásárlás smafu…”

Ruhaszárító a mortoron Őszné Kohári Szilvia képe
“Ruhaszárító igaz a férjem vitte én a pónimmal kísértem. És imádkoztam, nehogy arcba kapjam.” (Őszilé)

“Egy nagy kék fazék felgumipókozva! Alatta a sonka nem látszódott!”

“Németországból egyedül hazafelé tartva 10 kg ömlesztett Lindt csoki és egy szett koszos fehérnemű. Német autópálya rendőrség félreállít, motort tüzetesen átvizsgál. Kábítószer helyett irgalmatlan mennyiségű csokit és koszos bugyit megtalál. Fura képet vág és továbbenged. 🧑‍🍳😎😁

“Pár éve tesóméktól érett sárgabarackkal indultam, püré lett a vége 😂”

“A mankóim… Igaz utasként. Fekvőgipsszel nem nagyon ment volna a váltás🤭”

“Házi tojás Pécsről Pestre 😃 csak 4 nem élte túl az utat 😃”

“4 guriga wc-papír, nagyobb méretű szines műanyag virágcserép, Dolce Gusto kávéfőző, új, dobozban… 😁 persze, ezek nem egyszerre…”

“Pécsről paksra 2 táskában 30 kg répa a lovaimnak 😂 tegnap 10 liter benzin kannában, tegnap előtt egy zsák 25 kg-os estrich beton 🤣😅”

“Szülinapi ajándékként egy kerti törpe a póló alatt megerősítve a gerincvédő alsó tépőzárjával. De csak 3 km. És sajnos nincs róla kép 😅🤣”

“Asztallábak, héliumos palack mellette egy heti bevásárlással, csokis brownie fagyival. Ez utóbbi nem túl extra, de a fagyi belefolyt a nadrágomba…”

“Szén grillezéshez, kávéfőző😄”

Dinnye a motoron Löw Edit képe
Szerbiában (5-en 4 motorral) mi is megkívántuk a dinnyét… Szerencsére 2 serpával utazunk (az ikerfiaim😁)… Marci felültette a hátsóülésre… (Edit)

“Egy kosár liba, és egy 4 hónapos kis kutyát kaptunk ajándékba, amit édesanyám fogadott örökbe, csak azt elfelejtették elmondani, hogy Alaskai Malamut kölyök 😂🤣 én akkor benzintyúk voltam és köztünk utazott a kutya 20 km-t a 350 es Twin Sport Jawa-n. Vicces volt, ahogy minden madarat meg ugatott és ahogy oldalra kitekintett lobogott a füle 😂😂😂

“Aranyhalak. igaz kb 14 km volt de kibírták. 😀”

“Még a 250-es XS-en kölcsön kért,összeszerelt fűnyírót kb 20 km-en keresztül, 4 hónapos jogsival.😅🤣”

“Mtz vízszintes függőleges tengely, csapágy, kardántengely, bálazsineg, hidraulika, szivattyú, meg minden is, amit el tudok vinni!! 😂😂😂”

“Nálunk a férjem a nagy mágus. Decemberben egy szánkó karácsonyra a keresztlányának, meg egy 120 l-es kuka volt a legviccesebb. Mondjuk ő inkább a hátára köti az ilyeneket. Jah és fűkasza rendszeresen volt régen 😃”

“Én hülye elmentem a kiskutyámnak venni tápot 12kilósat meg 3 konzervet a 400g osat 🤣 (gyalog a melóhelyemről) mire visszaértem a melóba eszembe jutott,hogy motorral mentem 🤣🤣. Beletettem a tápot a kolegám anyag szatyrába amit megpróbáltam gumipókkal rögzíteni. Ahham csak a kanyarnál a minden is jobbra dőlt én meg próbáltam imákat mantrálni,hogy csak jussak haza esés nélkül mert kell a kaja a kislánynak 🤣

“A saját motorom ülése 😅”

“Lent voltam nővéremnél, anyósa felpakolt minden földi jóval, saját termesztett zöldségekkel. A 2 nagy töknek (kb. 60 cm-sek) már nem volt hely, így odapókoztam a hátsó ülésre. Legalább volt utasom, kettő is. 🤣🤣🤣🏍️🏍️🏍️”

“2 nagy csomag virágföld a topboxban 😅.”

“Papókám szokott horgászni, fogott halat, Mamácska nekiállt, konyhakészre. Egyet adott, vigyem haza. Szatyorban hátsó ülésen utazott sisakháló alatt. Útközben hátbarúgott! Majdnem leugrottam a motorról… 😁😀

“Macskadoboz macskával. Fagyott vaddisznócomb, ami kilogott a dobozból. Na, és a nálam 30 kg-mal nehezebb 25 cm-rel magasabb barlangász haverom megpakolt 80 l-es zsákkal, dobozzal. Mindez a 250 cm 3 Hondán. 😀”

“WC tartály, csempekatalógus, szőnyegminta, komplett robogó futómű, de ez meló volt.
A nagy bevásárlást a madarasban szoktam, mert közel van, akkor felfér a kutyaágy, karton víz és 5 kilós kutyatáp is a kaja mellé 😁

“A lányunk születése előtt alkoholt, utána pelenka, palacsinta sütő… Mondták is a haverok, hogy megváltozott a vásárlási szokásom 😁

[wpdiscuz-feedback id=”gd6f3cmuxh” question=”Na és neked mi volt a legfurcsább dolog, amit motoron szállítottál? Jöhet hozzászólásba!” opened=”0″]Na és neked mi volt a legfurcsább dolog, amit motoron szállítottál? Jöhet hozzászólásba![/wpdiscuz-feedback]

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük