fbpx

Szezonkezdési összeszoktató – Motorosoknak sem árt az óvatosság

szezoneleji osszeszoktato 01Végre itt a várva várt tavasz, és a természet változása mellett az utakon is változik a helyzet. Egyre több motorost látni, és ilyenkor, szezon elején a motoros balesetek száma is megnő. A közlekedésbiztonságért felelős szervek igyekeznek minden év elején mindenkiben tudatosítani, hogy legyenek óvatosabbak. A legtöbbször az autósokat figyelmeztetik, hogy legyenek figyelmesebbek, és a visszapillantó tükrökbe sűrűbben nézzenek, mert a váratlanul feltűnő motorosokra nem figyelve hamar megtörténhet a baj.

Van, aki be is tartja, de sokan rutinból vezetnek a tavaszi forgalomban is, és sajnos akadnak kimondottan rosszindulatú autósok is, akiknek fáj, hogy a motoros halad, ők pedig szüttyögnek a dugókban. Van, hogy plakátokon hívják fel a figyelmet arra, hogy vigyázzon a négykerekű vezetője a motorosokra, így csökkentve a kockázatos helyzeteket. A többség óvatosabb is, de a többiek veszélyforrást jelentenek számunkra, így a saját érdekünkben résen kell lennünk.

Amikor olyan forgalomban közlekedünk, ahol a többi résztvevő még nem szokott hozzá ahhoz, hogy gyorsmozgású, nehezen látható, holtterekben megbújó járművek is vannak az utakon, az óvatosság fokozottan szükséges. Persze, eA legnépszerűbb női motorkerékpárokgy motoros eleve úgy közlekedik, hogy felkészül mindenre, nem számít arra, hogy mindenki betartja a szabályokat. Állandóan készenlétben van arra, hogy kivédje a meleg helyzeteket.

A legnépszerűbb női motorkerékpárok

A túlélési esélyeket nagymértékben növelhetjük azzal, hogy néhány hétig, míg megszokottá válik jelenlétünk, mi is körültekintőbben, nyugodtabban közlekedünk. Ezzel a magatartással szépen, fokozatosan tudjuk hozzászoktatni magunkat az autós forgalomhoz. A saját biztonságunk növelése mellett így még a motorosok megítélésén is javíthatunk.

Ha nem ijesztünk rá az autósokra ideges gázfröccsökkel, nem cikázunk össze-vissza, nem centizzük a visszapillantó tükröket, akkor ők is előzékenyebbek, elfogadóbbak lesznek velünk.

Mire tényleg beköszönt a masszív jó idő, már olyan forgalomban motorozhatunk, ami számít ránk, lehúzódnak az autósok, ha meglátnak minket, és a lámpánál megállva is csak mosolyt kapunk, nem ránk húzott kormányt. Ha egy autós láthatóan elenged minket, segít a közlekedésben, amennyiben módunk van rá, köszönjük meg a gesztust. Hidd el, nem kerül semmibe, és mindenki jobban érzi magát az együttműködéstől.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x