HírekMotor felszerelésMotorokMotorozás

Luxus a motoron: zenehallgatás, pontos információk, okostelefon

bmw motorrad connectivity2A fenti címszavak kapcsán gondolom, mindenki rájött, hogy miről van szó: egy kombinált műszeregységről. A BMW Motorrad munkáját dicséri az új Connectivity extrafelszerelés – 6,5’’ képátlójú, színes TFT-kijelző.

A BMW Motorrad továbbfejlesztett multifunkciós kezelőegységéről (Multi-Controller) kínált integrált kezelés révén a motoros gyorsan és a lehető legkényelmesebben vezérelheti a jármű- és connectivity-funkciókat.

Mindemellett az új TFT-kijelző eddig egyedülálló módon kombinálja a „hagyományos” információk – mint például a fordulatszám vagy a sebesség – megszokott megjelenítését az új technikával, szolgáltatások kiemelkedő palettáját nyújtva.

Az új TFT-kijelző kifejlesztésekor a tervezők arra fektették a legnagyobb hangsúlyt, hogy interaktív kezelése a lehető legcsekélyebb mértékben vonja el a motoros figyelmét a forgalomról. A BMW Motorrad mércéül szolgálhat e területen, mivel sikerrel fejlesztett ki számos speciális alkalmazásra egyaránt optimális megjelenítési módot. A kezelés a jól bevált multifunkciós kezelőegység (Multi-Controller) segítségével történik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kényelmes telefonálás és zenehallgatás menet közben

Ha a TFT-kijelzőhöz Bluetooth-kapcsolaton keresztül például okostelefon vagy a BMW Motorrad kommunikációs rendszerrel szerelt bukósisak csatlakozik, különösen kényelmesen érhetők el a médialejátszó és telefonfunkciók, amelyek külön alkalmazás telepítése nélkül is igénybe vehetők. Az aktív Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott, tetszőleges szabványos okostelefonról menet közben igény szerint hallgató zene, s természetesen a megelőző, illetve a következő zeneszám közvetlen elérése is lehetséges.

A TFT-kijelzőn keresztül teljes egészében áttekinthető az okostelefon telefonkönyve, amelyből az egyes számok a multifunkciós kezelőegységről (Multi-Controller) választhatók ki és tárcsázhatók. A menet közben beérkező telefonhívások a kezelőegység egyetlen billentésével gyorsan és egyszerűen fogadhatók, illetve utasíthatók el.

bmw motorrad connectivity1

BMW Motorrad Connected App praktikus nyílnavigációval és számos további funkcióval

A díjmentesen rendelkezésre álló BMW Motorrad Connected App közvetlenül a TFT-kijelzőn a mindennapokban is kiválóan használható, praktikus nyílnavigációja formájában igazi világújdonságot kínál a motorkerékpárok számára. Mind maga a navigáció, mind pedig az alkalmazás funkcióinak közvetlen elérhetősége a motorkerékpáron egyaránt egyedülálló megoldás. A BMW Motorrad Connected App emellett olyan további vonzó kiegészítő funkcióval is szolgál, mint például a bejárt útvonalak rögzítése, vagy épp a menetadatok és különböző információk kijelzése.

A nyílnavigáció közvetlenül a TFT-kijelzőn fordulóról-fordulóra (Turn-by-Turn) megjelenő nyilak formájában zajlik, minden bekanyarodásról pontos útmutatással szolgálva és forgalmi sáv navigációt (Lane Guiding) is kínálva. A legutóbbi úti célok vagy nevezetes pontok (Point of Interest) szintén egyszerűen lehívhatók a TFT-kijelzőre. Ez az alapnavigáció különösen azon motorosok számára lehet vonzó, akik a mindennapok vagy a rövid túrák során kényelmesen, kiegészítő technikák nélkül szeretnek közlekedni.

Komoly túrázóknak továbbra is a BMW Motorrad Navigator használata ajánlott, amely kifejezetten a motorkerékpárok számára optimalizált navigációval szolgál, ennek megfelelő tervező- és útvonalvezető funkciókkal. A Navigator a megszokott módon a multifunkciós kezelőegységről (Multi-Controller) vezérelhető.

bmw motorrad connectivity

Integrált PRO fedélzeti számítógép számos kijelzési és beállítási lehetőséggel

A széleskörű connectivity-funkciók mellett az új TFT-kijelző a motoros számára fontos információk modern és jól áttekinthető megjelenítését is lehetővé teszi. A multifunkciós kezelőegység (Multi-Controller) különösen egyszerű kezelést biztosít. Az új TFT-kijelző a számos kijelzési és beállítási lehetőséget nyújtó PRO fedélzeti számítógépet is magában foglalja.

Az új TFT-kijelző a járműbeállításokhoz és -információkhoz is korszerű és könnyű hozzáférést kínál, például intuitív információs grafikák formájában. Ily módon akár az első és hátsó gumiabroncs előírt és valós légnyomásértéke is közvetlenül – s anélkül, hogy a motoros figyelmét elterelné a forgalomról – lehívható, amely során nem csupán a valós, hanem az előírt abroncsnyomás-értékek is megjelennek.

Az új Connectivity extrafelszerelés a tervek szerint 2017 őszén az R1200 GS és az R 1200 GS Adventure kínálatában jelenik meg a piacon, amelyeket a későbbiekben további modellek is követnek.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük