HírekKultúraMotoros történelem

Az egyedi “Elvis Presley” Triumph és a hozzá illő gitár – 20 000 dollárért kelt el az Elvis Presley Jótékonysági Alapítvány javára

Az árverésre bocsájtott motorkerékpárt, egy vadonatúj T120-as csúcsmodellt, a díjnyertes J Daar egyedi formatervező tervezte, és az eredeti “Memphis Maffia” Triumphok és az 1968-as Stay Away, Joe című filmben szereplő Bonneville Desert Sled ihlette. Emellett Elvis ikonikus 1968-as Comeback Special megjelenése is hatással volt rá, vörös, ezüst és arany színekben.

A Bonhams|Cars február 29-i, Amelia Island-i árverésén 20 000 dollárért kelt el az egyedi “Elvis Presley” Triumph Bonneville motorkerékpár és a hozzá tartozó Gibson Les Paul gitár. Az árverés az Elvis Presley Jótékonysági Alapítványt támogatta, amely Elvis nagylelkű örökségét számos jótékony cél támogatásával folytatja.

A motorkerékpárt a 2023-as Barber Vintage Festivalon mutatták be Birminghamben, Alabamában, és azóta a Presley Motors Automobile Museumban, Gracelandben látható.

A legendás zenész és kulturális ikon híresen szenvedélyesen szerette a motorozást. Elvis 1965-ben ismerkedett meg a Triumph motorkerékpárokkal, amikor a forgatások szünetében a “Memphis Maffia” néven ismert legközelebbi barátaival töltötte az idejét Bel Air-i otthonában.

Barátja, Jerry Schilling rendelt egy új Triumph T120 Bonneville-t, és Elvis elvitte egy körre a környéken. Elvis le volt nyűgözve, és amikor visszatért, azt mondta a szállítási menedzserének, Alan Fortisnak, hogy “rendeljen egyet az összes srácnak, de… ma este kell!”. A Bill Robertson & Sons motorkerékpár-kereskedőnek még aznap este hét Triumphot sikerült leszállítania, és Elvis és barátai késő estig együtt motoroztak Bel Air körül, és csak akkor álltak meg, amikor a szomszédok panaszt tettek a rendőrségen.

A Gibson által adományozott, hozzáillő Les Paul gitárt J Daar művész személyre szabta, és a motorkerékpárral együtt eladásra kínálták. A gitárválasztást Elvis nagylelkűségének egy másik példája ihlette: amikor a ’68-as Comeback Special próbáin játszott, Elvis egy Les Paulon játszott, amelyet aztán a szakácsának ajándékozott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Ez a tétel egyértelműen hatalmas sikert aratott az Elvis- és a motorkerékpár-rajongók körében, és fantasztikus összeget gyűjtött jó célokra” – mondta Paul Stroud, a Triumph Motorcycles kereskedelmi igazgatója. “A T120-as és a Gibson gitár megjelenése – J Daar egyedi tervezésével – annyira jellegzetesnek tűnik, és csodálatos tisztelgés a legenda előtt.”

Dana Carpenter, az Elvis Presley Enterprises tulajdonosa, az Authentic Brands Group szórakoztatóipari ügyvezető alelnöke hozzátette:

“Izgatottak vagyunk, hogy egy olyan ikonikus márkával, mint a Triumph, együttműködhetünk, hogy életre keltsük ezt az egyedi Bonneville T120-ast, miközben Elvis egyik kedvenc jótékonysági szervezetének javát szolgáljuk. A Gibson barátaink nagylelkűsége, akik egy hozzá illő egyedi Les Paul gitárral járulnak hozzá, tovább erősíti a nagylelkűség és a közösség örökségét, amelyet Elvis Presley képviselt.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük