HírekMotorokMotorozás

A Zapp i300 elektromos városi motorkerékpár elnyerte a világhírű iF DESIGN AWARD 2024-et

A Zapp Electric Vehicles Group Limited, a “Zapp”, a személyes városi mobilitás forradalmasítására törekvő brit elektromos járműmárka tulajdonosa bejelentette, hogy a világ 132 független formatervezési szakértőjéből álló zsűri az i300 formatervezési eredményeit az iF DESIGN AWARD 2024 díjjal ismerte el a motorkerékpárok kategóriában.

Az 1953-ban alapított, hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH a világ legrégebbi független formatervezési szervezete. A 2024-es versenyre 72 országból közel 11 000 pályamű érkezett. A Zapp i300 korábban már megkapta a Red Dot Awardot is: Product Design és a German Design Award 2023 díjat, valamint hat további formatervezési díjat.

Warin Thanathawee, a Zapp EV formatervezési igazgatója elmondta:

“Az iF, a Red Dot és a German Design Award a világ három legtekintélyesebb terméktervezési díjának számít. Az iF DESIGN AWARD 2024 elnyerése azt jelenti, hogy az i300 most már mindegyiket megnyerte, ami jelentős eredmény. Ma történelmet írtunk, és ez ismét megerősíti, hogy a Zapp i300 valóban innovatív és úttörő termék.

Megtisztelő számomra, hogy a markáns formákat és a praktikus funkcionalitást egyedi formatervezési DNS-sel ötvöző megközelítésünket most ezek a világhírű formatervezési intézmények is díjra érdemesnek ismerték el. Hatalmas öröm számunkra a tudat, hogy egy ilyen kiemelkedő terméket készíthetünk, amelyet az emberek nap mint nap használni fognak.”

Az i300 új formai tényezője, amelyet a szabadalmaztatott Z-alakú exoskeleton tesz lehetővé, egyesíti egy lépcsős motorkerékpár teljesítményét és egy lépcsős robogó hozzáférhetőségét. Ez az alacsony alkatrészigényű, teljes jármű felépítés leegyszerűsíti az összeszerelési folyamatot, valamint a csökkentett tömeg és az alacsonyabb súlypont következtében javítja a jármű manőverezhetőségét és mozgékonyságát, miközben lehetővé teszi az ülés alatti moduláris tárolást is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Két könnyű akkumulátor is található benne, amelyek beltérben hordozhatók és bármely szabványos konnektorból tölthetők, így megszűnik a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalom és a külön töltőinfrastruktúra szükségessége. A Zapp jelenleg az i300 gyártását kezdi meg, és az első ügyfélszállítások 2024 nyarán várhatóak.

A Zapp EV-ről

A Zapp EV-t (Nasdaq: ZAPP) és működő leányvállalatait a mobilitási iparág szakértőiből álló csapat vezeti, akiknek küldetése az elektromos kétkerekűek szegmensének újradefiniálása. A Zapp debütáló terméke, az i300 egy városi elektromos nagy teljesítményű kétkerekű, amely a hagyományos motorkerékpár teljesítményszintre képes, lépcsős formátumban, a könnyű kezelhetőséget a vidámsággal és a szórakozással ötvözve.

Az i300 az első a nagy teljesítményű elektromos kétkerekűek sorában, amelyet a Zapp tervez piacra dobni. A Zapp a DSDTC (drop-ship-direct-to-customer) néven ismert, kiváló minőségű, közvetlenül a vásárlónak szóló szolgáltatást kínál majd. Az i300-at online megrendelő vásárlóknak a kerékpárjukat az arra felhatalmazott “Zapp-ügynökök” kényelmesen házhoz szállítják, akik a jármű teljes életciklusa alatt otthoni ellenőrzést, szervizelést és támogatást nyújtanak.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük