EseményekMotorverseny

Jody Perewitz világrekordot futott Bonnevilleben

jody perewitz 2013 01Idén augusztusban Jody Perewitz és a Team Jwitz már harmadik alkalommal tért vissza a bonnevillei sómezőre. A cél az elérhetetlen 201 mérföldesek klubjába való bekerülés volt. És mint tudjuk, három a magyar igazság… bár ők nem magyarok…

Mindössze egy hónappal a bonnevilli BUB Motorcycle Speed Trials verseny előtt Jody és az ő amerikai építésű rakétája bemotoroztak a rekordok könyvébe a rangos “Maine Event” nevű rendezvényen Loringban, Maine államban. Akkor könnyedén bekerült a 200-asok klubjába, hiszen egy párszor sikerült megfutnia a 202 mérföldet (325 km/óra).

Bár ez hatalmas eredmény volt, Jody mégsem volt teljesen elégedett, és energiáit máris a bonnevilli 201 mérföldesek klubjába való bekerülésre fordította.

A Team Jwitz versenyzője, Jody a bonnevillei gyorsasági versenyen könnyedén kivitelezte az újabb gyorsasági rekordot. Ráadásul ezúttal tíz rekordot állatott fel egymás után, amikből az egyik világrekord lett. Az utolsó tizenegy futamából kilencszer 200 mérföld/óra fölötti sebességet ért el, és egyszer 199,9 mérföld/órát futott, ami így is 322 km/óra.

Jody végül megkapta a hőn áhított Bonneville 201 mph Club kalapot, miután felülírta a 207 mérföld/órás rekordot 208 mérföld/órával. Ez nem is olyan rossz teljesítmény, ha azt vesszük, hogy a hölgy egy viszonylag kicsi, 100 köbhüvelykes (1640 cm3-es) V-Twin motorral érte el. Ezen kívül megkapta a SheEmoto Díjat is, amelyet olyan versenyző nők kaphatnak meg, akiket méltónak tartanak a gyorsasági versenyek szellemiségéhez.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

jody perewitz 2013 02jody perewitz 2013 03

 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük