fbpx
CsajokKiemeltMotoros csajok

Csendes Renáta: “Na gyerünk már, gyakorolsz és menni fog, a véredben van!”

altHol is kezdhetném… Egy átlagos 16 éves, gimis csaj vagyok. A motorozásba már egész pici koromban beleszerettem.

Motorozás terén anyuék mindig is óvtak, de körülbelül 2 éve jött ez a dolog, hogy márpedig egyszer én is motorozni fogok! Régebben is mindig rendelgettem a motoros újságokat, tele voltam poszterekkel, aztán úgy egészében a barátom vezetett bele a motoros témába, ő általa kóstolhattam bele, és azóta is hajthatatlan vagyok.

Először egy Simsonnal kezdtem gyakorolni még 2009 tavaszán, nyarán, de sokáig nem foglalkoztam vele, mert a váltás sosem ment rajta. Aztán barátom mégiscsak szekált, hogy “na gyerünk már, gyakorolsz és menni fog, a véredben van!” Mert ugye apa is sokat motorozott, nagybátyám is, unoka tesóm is, az ő apuja is, és barátom is.

Rencsy profilja

Úgyhogy mégiscsak alávetettem magam, ment is szuperül a végére, aztán jött egy 250-es Jawa. Hozzáteszem, jogosítványom még sehol sem volt. Szóval a Jawa, hát az egy csúcs szuper gépezet. Annak akárhogy adagoltam a gázt az le nem fulladt.

Természetesen ez tetszett, mert ugye a váltás az már ment, s így az elindulással sem voltak problémák. Nagyon óvatosan vezettem, mert barátom nagyon féltett, meg tényleg szeretném kitanulni a motorozást, érezni azt a motort, nem csak a gázt húzni és “hagy szóljon!”.

Ezzel a motorral egyedül annyi problémánk volt, meg van is, hogy ahova kijárunk gyakorolgatni, az kicsit messze van, és a Jawa-nak semmi papírja és már volt is egy kis malőrünk a rendőrökkel. A Simson már “kicsi” volt, hát akkor jöjjön a GS 500 F.

A barátom jelenlegi motorja. Hát azt hagy ne mondjam, hogy milyen izzadt tenyérrel markoltam a kormányt. De semmi probléma nem volt vele, a váltás még jobban ment, mint a Simón meg a Jawan együttvéve.

A gázzal kellett kicsit vigyázni, meg na persze a motorfékkel, mind a kettő veszélyes volt az én tapasztalatlan 15 évemhez. De sikerül vele a motorozás, kicsit nehéz a motor, de eddig még nem történt semmi baj vele és azóta is megy a motorozás.Amikor csak lehet, kint vagyunk azon az elhagyatott helyen, és küldöm neki a gs-sel.

Saját motorom is van már, egy kis 125 ccm-es seggrakéta. Kymco Quannon 125 típusú. Nemsokára kész lesz, mert át lesz festve pirosra, pillangó matricával (ez a gyári szín meg matrica nem volt vmi kidolgozott. Attól kezdve, hogy kész lesz, le sem lehet majd vakarni róla! Egyenlőre Simsonnal járom a várost, és a megyét, de csak még a másik kész nincs!

Lehet, hogy a motorozás veszélyes, de én mindenkinek csak ajánlani tudom! Széles utat Csajok! 😉

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 december 25. 12:05

Érdekelne az a Jawa! Írjál csak róla nekem egy kicsit! (Vidék)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x