HírekMotorokMotorozás

Elhunyt az MV Agusta elnöke

claudio castiglioni 003Egy motorszerelmes zsenivel és egy rafinált üzletemberrel lett kevesebb a világ.

Az alkatrészeket gyártó családi vállalkozásból, a Cagivából komplett motorkerékpárgyárat álmodott az 1970-es években a motorkerékpár rajongó Claudio Castiglioni. Mindeközben Motokrossz Világbajnokságot nyert, valamint 1985-ben felvásárolta a Ducati gyárat, ahol az ő irányítása alatt fejlesztették ki a Ducati 916 és a  Monster modelleket.

Később megszerezte a Husqvarnát is, amely az évek során számos Világbajnokságot nyert Enduro, Motokrossz és Supermoto kategóriákban.

Miután 1996-ban a Ducatit eladta egy amerikai befektető csoportnak, a TPG-nek, figyelmét az MV Agusta márkára irányította, amit 1991-ben vásárolt meg. A Ducati legendás tervezőjével, Massimo Tamburinivel megismételte a korábbi sikereket ezzel a márkával is. Olyan ikonikus modelleket hoztak létre, mint az F3, F4 és a Brutale, amelyek erős alapokat biztosítottak a jövőre nézve.

Különösen ravasz üzletember hírében állt, ami nem is csoda, hiszen az MV Agustát kétszer is eladta jó pénzért, majd egy névleges összegért vásárolta vissza. Először a Proton volt a vevő 70 millió €uróért 2003-ban. Egy évvel később 1 €uróért jutott hozzá ismét. Ezután eladta a Harley-Davidson-nak ismét 70 millió €uróért 2008-ban, majd 2010-ben ismét az övé lett 3 €uró áron.

claudio castiglioni 001Egy évvel ezelőtt Castiglioni átadta a vezetést fiának, Giovanninak, aki akkor úgy nyilatkozott,hogy továbbra is szem előtt tartja apja álmát, hogy a világ legszebb motorjait gyártsa.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Castiglionit szerdán, 64 éves korában, Varesei otthonában érte a halál nem sokkal az után, hogy ismeretlen betegséget diagnosztizáltak nála.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük