HírekMotor felszerelésMotorokMotorozás

A Honda RC213V-S megdönti az aukciós világrekordot

Honda RC13V-S aukció

A Honda RC213V-S egy újszerű példánya új világrekordot döntött, és ezzel a valaha árverésen eladott legdrágább japán motorkerékpár lett.

A Collecting Cars nevű speciális autós piactér által szervezett aukción az “utcára tervezett MotoGP motor” figyelemre méltó, 182 500 font összáron kelt el.

A ritka superbikeot soha nem használták, és az eredeti szállítóládájában maradt, a kilométeróra pedig mindössze egy kilométert mutat. Mivel a motor soha nem hagyta el a szállító ládát, teljesen érintetlen, semmilyen sérülés vagy kopás nem érte.

Az RC213V-S a könnyű súlyra és az agilitásra összpontosítva készült, és egy közúti MotoGP motor, amely kézzel gyártott alumínium vázra épül, szénszálas karosszériaelemekkel és titán rögzítőelemekkel, ami mindössze 170 kg-os száraz tömeget eredményez.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 999 köbcentiméteres, négyütemű V4-es motorral hajtott 2016-os modell a teljes HRC Race Kit-et is tartalmazza, amely magámab foglal egy újrakalibrált ECU-t, egy titán kipufogórendszert, egy első ram-csatornát, egy versenymintás gyorsváltót, egy adatgyűjtőt és egy távvezérlő kábelt az első fékkarhoz. Ezek a fejlesztések 10 kg-mal csökkentik a motor össztömegét, és 157 lóerőről 215 lóerőre növelik a teljesítményt.

Elárverezik Elvis 1976-os Harley-Davidsonját

Emellett a rendelkezésre álló legmagasabb minőségű alkatrészek közül is felszereltek rá néhányat, köztük Ohlins TTX első villát, erős Brembo fékeket és kovácsolt magnézium Marchesini Racing kerekeket.

Edward Lovett, a Collecting Cars alapítója elmondta:

“A Honda RC213V-S egy izgalmas, kiválóan megmunkált gép, és ez a példány globális figyelmet és rendkívüli licitversenyt váltott ki a Collecting Cars-on. Büszkék vagyunk arra, hogy újabb világrekordot jelentő eladási árat értünk el – ezúttal egy hihetetlen közúti MotoGP-gépért, amely az új tulajdonos gyűjteményének ékköve lesz”.”

Ha további információkat szeretél megtudni erről a tételről, látogass el a Collecting Cars weboldalára.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük