HírekMotorokMotorozás

Elárverezik Elvis 1976-os Harley-Davidsonját

elvis presley harley davidson flh 1200 electra glideA Los Angeles-i Kruse GWS aukciósház árverezésre bocsátja Elvis Presley 1976-os Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide-ját és 1973-as Lincoln Continentalját.

Elvis Presley több mint 40 év halt meg, de személyes tárgyai, relikviái a mai napig hatalmas értéket képviselnek, s a rajongók bármennyi pénzt képesek kifizetni értük.

A Los Angelesben lévő, Kruse GWS aukciósház augusztus 31-én bocsátja licit alá a „Király” két különleges járművét, hiszen nagy autó- és motorkerékpár rajongó volt, s áldozott is eme szenvedélyének.

Az 1976-os Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide az 1980-as évek óta a dakotai Pioneer Auto Múzeumban volt kiállítva, de most úgy döntöttek értékesíteni fogják. Ez a motor volt Elvis utolsó vasa, s halála előtt 90 nappal szállíttatta át Memphis-ben lévő otthonába.

Az 1973-as Lincoln Continental szintén saját használatban volt, s a gyönyörű fehér, nyújtott tengelytávú automobilt azért vásárolta meg az énekes, mert egy filmben beleszeretett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az 1970-es években készült csodajárgányban, a kornak megfelelően, minden extra benne van, s különlegessége, hogy egy régi, képcsöves televíziót is szereltek bele.

elvis presley lincoln continental

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án hunyt el Memphis-ben, 42 éves korában. Élete vége felé gyógyszerfüggőségtől szenvedett, ami nagyon megviselte a szervezetét.

Nem sokan tudják, de 2011-ben, a magyar főváros önkormányzata Budapest díszpolgárává avatta, az 1956-os forradalom melletti kiállásáért.
A rockabilly egyik első énekesének koncertjét közvetítették először műholdon keresztül, 1973-ban.

Valószínűleg, nagy lesz tehát a harc a két járműért, bármilyen csillagászati összeget kér is értük az aukciósház.

Forrás, fotó: hvg.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük