HírekKultúraMotorokMotoros filmMotorozás

Nézd meg az új német vígjátékot! 25 km/h – Féktelen száguldás

25km h fektelen szaguldas1A 25 km/h – Féktelen száguldás című német road movie két testvér kalandos útja, őrült helyzetekkel, gyönyörű tájakkal, nem nagy sebességgel – Christian és Georg mopedeken szelik át az országot.

A filmet a közelmúltban mutatták be a mozikban, s hazájában több mint 1 millió nézőt ért el, illetve nevezték a német filmes sajtó 2019-es legjobb film díjára.

A történet egyszerű, de nagyszerű: Christian (Lars Eidinger) és bátyja, Georg (Bjarne Mädel) édesapjuk temetésén találkozunk, körülbelül 30 év kihagyás után. A megemlékezés veszekedéssel telik, a régi sérelmek a felszínre törnek.

S eszükbe jut, hogy réges-régen tettek egy fogadalmat, miszerint átszelik az országot a tengerig két kis mopeddel. Aki mer, az nyer – végül úgy döntenek, elindulnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Innen kezdődik a kalandok sorozata, balhé balhé hátán, s természetesen a testvéri kapcsolat áll a film középpontjában.

Egyébként a fivérek teljesen mások – már csak az is mutatja, hogy Christian üzletember, aki ennél fogva harsány, magabiztos, míg Georg, az asztalos, aki sosem hagyta el az apró német települést, ahol él, sértődékeny, magába húzódó.

Jól kiegészítik egymást, hiszen Christian próbálja kicsit feltüzelni testvére kalandvágyát, míg Georg a földön tartani öccsét.

25km h fektelen szaguldas3

Az alkotás tele van persze komikus helyzetekkel, amelyek az utazás közben érik a főszereplőket, s közben találkoznak érdekes emberekkel.

Ahogyan várható, a film elején látott, nagyon rossz, fájdalmakkal teli testvéri kapcsolat, szépen átalakul a néző szemei előtt egy egészséges, szeretettel teli viszonnyá.

Mindezek mellett, sokat lehet nevetni, tehát a 25 km/h – Féktelen száguldás, remek kikapcsolódás egy nyári estére. A sört és a chips-et ne felejtsd el!

Forrás, fotó: port.hu

25km h fektelen szaguldas225km h fektelen szaguldas2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük