fbpx

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat a Mátra és a Bükk útjain

Rendőri ellenőrzés a Mátra és a Bükk útjain Az Egri, valamint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a nyári időszakban a motorosok ellenőrzésére.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya elsősorban a 24-es számú főút mátrai szakaszán tart kiemelt ellenőrzést a motoros szezonban. A cél a balesetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése.

A balesetmentes közlekedés érdekében felhívják a motorosok figyelmét, hogy felkészülten és felkészített motorral, megfelelő védőfelszerelésben és fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A tavaszi, nyári és őszi időszakban jellemzően nagy a motoros forgalom Heves Megye közútjain. Ez annak is köszönhető, hogy Heves megyében található a Mátra, illetve a Bükk hegység, amely igen közkedvelt a motoros társadalom körében. Ennek megfelelően nem csak a megyéből, hanem az ország más részeiről is érkeznek ide motorosok.

Nem szabad elfelejteni, hogy a motor úgy működik, ahogyan a vezetője adja neki a gázt, az energiát. Amilyen a motor vezetője, olyan a motor működése, a motoros közlekedése. Ezt bizonyítja, hogy még alig kezdődött el a szezon, és már történt személyi sérüléssel járó motoros baleset a 24-es főút mátrai szakaszán.

A motorosok által okozott balesetekről általánosságban elmondható, hogy jellemzően a sebesség hibás megválasztása, azaz a relatív gyorshajtás jelenti problémát, illetve az ehhez kapcsolódó vezetéstechnikai hiányosságok.

 

Nincs még vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x