fbpx
CsajokKiemeltMotoros csajok

Szilágyi Tünde: éreztem, hogy a motoros társadalomhoz tartozni felemelő élmény

almaimereje1Motorozásom története valamikor még gyerekként kezdődött, amikor Nagybátyám elvitt kb. hat éves koromban egy salakmotor versenyre.

Debrecenben nőttem fel és ezeknek a versenyeknek nagy hagyománya van minden év augusztus 20-án. A motorokkal akkor kerültem először kapcsolatba és szerelem lett első látásra. Azóta is ott vagyok minden évben a Debrecen Nagydíjon. Az élet úgy hozta, hogy gyerekként nem volt alkalmam motorozni, ugyanis senki nem motorozott a családban, de kitartottam a motoros álmaim mellett.

Már felnőttként, mikor elkezdtem dolgozni időt és pénzt nem sajnálva mindig a motoros hobbimra fordítottam az energiáimat. 2007-ben megcsináltam a nagymotorra a jogsit és megvettem életem első komplett motoros felszerelését. Mivel korábban nem motoroztam soha, így nem volt könnyű néhány hét alatt végigjárni a ranglétrát, de a rutinpályán volt alkalmam a 125-östől a nagymotorig minden kategóriával gyakorolni.

Már akkor éreztem, hogy a motoros társadalomhoz tartozni felemelő élmény, pedig akkor még nem volt saját motorom. A sikeres vizsgát követően évekig tervezgettem, hogy majd milyen lesz az első járgányom és egészen 2011-ig kitartottam, amikor is meg tudtam venni életem első motorját egy Honda CBF 250-est. A férjem vitt el autóval és én vezettem haza a kis Drágámat.

Fantasztikusan jó érzés volt a saját motoromon szelni az utakat. Amikor az első szembejövő motoros intet és én visszaintettem, annyira hihetetlen katarzis élményem volt, hogy nem láttam a könnyeimtől és félre kellett állnom az első benzinkútnál, mert egyszerűen nem bírtam az érzéseimmel. A férjem, aki követett autóval, végig ott volt mellettem és átélte velem együtt ezt az élményt. Ezekért a pillanatokért érdemes élni és kitartani az álmainkért, mert megismételhetetlen és leírhatatlan.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

almaimereje2

Előtte már egy fél éven át nézegettem használt motorokat, ismerősöket mindig vittem magammal, de nem jártam szerencsével, vagy az árban nem tudtunk megegyezni, vagy műszakilag beszéltek le a motoros ismerősök a vételről. Rengeteg cikket, könyvet, motoros fórumot olvastam a használt motor vásárlás témában és 2011 februárjában egy hirdetés alapján egyedül elmentem és beleszerettem a CBF 250-esbe.

A vásárlásnál az ösztöneimre hagyatkoztam, mintsem a műszaki feltételekre. Olvastam, hogy meg kell nézni a motor tulajdonosát emberileg, mert sokat elárul. Igen ám, csak azt nem vettem figyelembe, hogy anno őt is palira vették és sikerült bevásárolnom egy olyan motort, ami kívülről nagyon rendben volt, de egy agyontaposott futármotor volt, mint utóbb a szerelőm megállapította. Nagyon el voltam kenődve, hogy az addig összespórolt pénzem kárba veszett és már azt hittem végre a saját mocimon motorozhatok erre tessék, jól bevásároltam.

A kis vagány: Honda CBF 125 teszt

Akkor sok mindent megtanultam, hogy milyen árulkodó jelekből vehettem volna észre akár én is, hogy ezt a motort nem szabad megvenni. Így tanulópénznek tekintettem a történetet és nem adtam fel. Az egyik Honda szalon használtmotor beszámítás akciót hirdetet új motorvásárlás esetén. Elmentem hát, elvittem ezt a csodát és persze töredékéért, mint amennyiért vettem beszámították egy teljesen vadiúj Honda CBF 125-ösbe. Már el sem hittem, amikor a szalon előtt megkaptam a kulcsait és ráülhettem egy olyan motorra, amibe már tényleg bátran beleszerethetek, mert nem fog csalódást okozni.

almaimereje3

Azóta már túl vagyunk együtt pár ezer kilométeren és imádom. Fontosnak tartottam, hogy képezzem a motoros tudásomat és a Safety Hungary vezetéstechnikai tréningje sokat segített, hogy még magabiztosabban menjen a motorozás. Azonban folyamatos gyakorlás és fejlődés szükséges, mert motoron mindig résen kell lenni. Sajnos kevesebbet van alkalmam motorozni, mint szeretném, mert se a férjem, se a barátaim nem motoroznak, de amikor csak tehetem, felpattanok a nyeregbe és élvezem a határtalan szabadságélményt, amit ez a hobbi nyújtani tud.

Röviden ennyi volt az én motorozásom története, azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy rám hatványozottan igaz a Honda jelmondata – The Power of Dreams – az álmok ereje, mert végig kitartottam és megérte, mert motorozni igenis fantasztikus dolog.

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x