EseményekKultúraMotorkiállításMotorokMotoros képMotorozás

Lendületben – a motorozás dinamikája vásznon, olajjal

opanszki tamas gyoztes 1Az elmúlt szombaton Budapest belvárosában, az Erkel színházzal szemben nyílt meg Opánszki Tamás kiállítása. Festményeinek fő témája a sport, azon belül is a motorozás.

„Zuglóban élek és festek születésem óta. A sport téma, azon belül is a motorozás rajzolása itt kezdődött. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Festő Szakon a száguldozó élet témavilága inspirált. Éjszakai kávéházak, autók, kivilágított motorok fényformái és a hokimeccsek dinamikus világából indítottam festői programomat. De a téma csak egy ürügy volt ahhoz, hogy élményeimben megtaláljam a gesztust, a színt, a formát.” –
meséli Tamás a kezdetekről.

“A diploma után éreztem, hogy a dinamikus téma, festőként járható út, ami tele van próbatételekkel és új vizuális lehetőségekkel. A festés nekem kalandot, felfedezést jelent, ahol megélhetem a teljes szabadságot.”  – teszi hozzá.

opanszki tamas kiallitas 3“Látásomat meghatározza a sport. Leginkább a focit élem át, abban nagyon benne vagyok, mikor helyzeteket alakítok ki, passzolok a társakkal, cselezek, új momentumokat élek át minden irányból, szabadrúgásokat lövök, a gólszerzés után pedig felszabadulnak az energiák.

Még több kép a galériában

A magyar motorsport eredményei nagy hatással voltak rám, főleg Talmácsi Gábor küzdelme a világbajnoki cím felé vezető úton. Erőt adott nekem, mert láttam, bátran szembe néz a próbatételekkel és új kihívásokat keres. Jó látni mikor egy kortársad felépíti magát és tapasztalatait átadja a fiataloknak. Nagyon megtisztelő volt, hogy 2010-ben megtekintette kiállításomat és elismerően nyilatkozott festményeimről.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kiállítást megnyitotta Balázs Sándor művészeti író, műkritikus.

A kiállítást megnyitotta Balázs Sándor művészeti író, műkritikus.

A festést nálam vázlatrajzolás előzi meg. Ilyenkor filmszerű jeleneteket rajzolok, vízfestékkel festek. Ezután olajjal, vászonra, vagy temperával, papírra festek erőteljes gesztusokat, dinamikus kompozíciókat. A figura mozdulatait kivezetem a képtéren túlra, így saját mozdulataimmal érzékeltetem a következő mozdulatot.

Festményeimmel azt a hatást szeretném érzékeltetni, mintha a néző közvetlen a pálya széléről figyelhetné az eseményeket, érezze, a motor elhúz előtte.”

A kiállítás megtekintése kiváló program lehet egy belvárosi séta kiegészítéskeképp akár az egész családdal. A festmények megtekinthetőek 2019. november 9. és december 5. között a Piano Art Café Kamaragalériájában a Luther utca 4. szám alatt.

 

Fotók: Fazekas Flórián
Nyitókép: Opánszki Tamás, Győztes 2010. 2010. 42 x 62 cm, (keretben 50 x 70 cm), tempera, papír, Forrás: www.opanszkitamas.hu

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük