HírekEseményekMotorverseny

Hatalmas küzdelem után dőlt el, hogy ki nyeri a hatodik Riverside Baját, melynek méltó házigazdája volt Pápoc

Riverside Baja 2021 beszámolóVéget ért az immár hatodik alkalommal megrendezett Riverside Baja. A verseny a Közép-Európai Zóna Bajnokság második, és a koronavírus-járvány miatt egy év kényszerű szünetet tartó Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság szezonnyitó viadala volt.

Maga a verseny az utolsó pillanatig nyílt volt, és az összetett győzelmet az első három szakaszon kétszer is hibázó, ám az utolsó három szakaszon űridőt autózó Miroslav Zapletal szerezte meg, akinek Marek Sykora diktálta az itinert. A Dakart többször is teljesítő cseh klasszisnak zsinórban ez volt a harmadik sikere a Riverside Baján.

Egészen elképesztő izgalmak közepette fejeződött be a Tereprallye versenynaptárába 2014-ben bekerült Riverside Baja, mellyel majd másfél év szünet után tért vissza a sportág Magyarországra, ugyanis a covid miatt 2020-ban valamennyi verseny elmaradt.

Noha egy baleset kivételével – a motorosok között induló Dervadelin Tamás hatalmasat bukott, és kórházba kellett szállítani – semmilyen gond nem merült fel a verseny két napja alatt, ám az izgalmak az utolsó pillanatig kitartottak, hisz az összetettben és a különböző kategóriákban az utolsó métereken dőlt el az elsőség sorsa.

Riverside Baja 2021 beszámolóA Pápoc és környékén rendezett Riverside Baján rekordmezőny vágott neki az összesen 227 kilométer – pénteken kétszer 13,5 kilométert, míg szombaton kétszer 50,2 és kétszer 49,8 kilométert teljesítettek az indulók – hosszú versenynek, ugyanis hét országból – lengyel, cseh, szlovák, román, olasz, osztrák és magyar versenyzők – összesen 71 jármű nevezett a viadalra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az autósok között a többszörös Dakar-induló, Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős győzött, mégpedig úgy, hogy az első három szakaszt követően több mint hat perc hátrányt szedtek össze. Ám Zapletalék megtalálták a gázpedált, és az utolsó három szakaszon űridőt autóztak, és a maguk javára fordították a küzdelmet, miután 32 másodperccel jobbnak bizonyultak az első öt szakaszon élen álló Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz párosnál.

Riverside Baja 2021 beszámoló

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük