fbpx

Tragédia a Superbike-világbajnokság jerezi fordulóján

Dean Berta Vinales 2006-2021

A szombati napon a Superbike-világbajnokság legkisebb kategóriájának versenyén halálos balesetet szenvedett a 15 éves Dean Berta Vinales. A fiatal tehetség egy ütközés után belehalt fej és mellkasi sérüléseibe, így a szervezők a szombati teljes programot törölték.

A Supersport 300-as versenyben a 11. kör után, a spanyol sportoló a második kanyarban három másik versenyzővel együtt bukott. Súlyos fej- és gerincsérüléseket szenvedett, amelyeket a helyszínre érkező orvosok ellátták. A pálya orvosi személyzetének minden erőfeszítése ellenére Berta Vinales sajnos belehalt sérüléseibe.

A szombati napon a Superbike-világbajnokság Superspot 300-as kategória versenyén történt baleset után a futamot a versenyigazgató piros zászlóval leintette és törölte a szombati nap többi részével együtt. Ezek után kérdéses volt, hogy vasárnap rendeznek-e versenyt Jerezben. Végül az elhunyt fiatal pilóta családjának kérésére, vasárnap pályára gurult a mezőny.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti gyors körét szombaton sárga zászló miatt törölték, így csak a 17. pozícióból tudott indulni, innen sikerült felzárkóznia a 13. helyig.

Sebestyén Peti Supersport Világbajnokság

„Egy ilyen hétvége után nehéz bármit is mondanom, nagyon sajnálom ami történt, őszinte részvétem Dean családjának és barátainak. Ez egy veszélyes sportág, de nagyon nehéz feldolgozni, amikor a paddockban ilyen történik.

A hétvégéről röviden azt mondanám, hogy pozitívan indult a pénteki nap, aztán az időmérőn és a versenyen előjöttek azok a problémák, amikre továbbra sincs még meg a megoldás, de dolgozunk rajta. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, hogy itt volt velem a HUMDA képviseletében és segített a tanácsaival.” – összegzett a HUMDA pilótája.

A világbajnokság tripla hétvégéjének utolsó állomása jövő hétvégén Portimaoban lesz.

 

Címlapkép: SkyNews Facebook

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x