EseményekMotorverseny

A Budapest-Bamako 14. napja

bamako2008 1 to id 21Megvan Béres Alexandra férje. A magyar bulvár sajtóban napvilágot látott hírekre reagálva közöljük, hogy Béres Alexandra, fitnessz bajnok férje nem tűnt el Mauritániában. Péntek este 7-kor az utolsó Mauritán faluban tankolta járművét, és jó egészségnek örvendett. Ostobaságnak tartja a bulvár média szenzációhajhász híreszteléseit.

A 14. nap krónikája 01.25.

Ma reggel Kiffából kigurultak a Budapest-Bamako indulói, hogy megbirkózzanak az 551 kilométeres Kiffa-Nara etappal. A már halálra ítélt 00-ás VW bogár a BKV csapat kreatív és nagylelkű szerelőinek köszönhetően átalakult egykerék meghajtásúvá. Mezei Gyula, a magyar nyelvű Music Television riportere vezeti az autót betonúton Bamakoig.

A szakasz első 380 kilométere silány minőségű, keskeny aszfalton zajlott, majd kezdetét vette a klasszikus afrikai szavanna. A csapatokat egészen a mali határig a mauritán katonaság különleges alakulatai kísérték.

A verseny kategóriában egyre keményebb és egyre nagyobb leleményességet igénylő feladatokat kell teljesíteni. Ma például két számot kellett megtalálni, amiből a versenyzők megkapták egy koordináta két hiányzó számjegyét. A koordinátán pedig egy falu neve volt egy szikla belsejére festve. A faluban pedig egy többgyermekes családanyát kellett felkutatni, aki gyerekruhákért cserében adta ki az 5 pontot érő kódot.

A mezőny ma áthaladt a festői szépségű Ayoun kanyonon és ma végleg maguk mögött hagyták a Szaharát. Déli irányba, Mali felé már homokos és szavannás földutakon döcögtek a bamakósok. A csapatok többsége már békésen elhagyta Mauritániát mind a magyarok, mind a mauritánok nagy örömére. Az örömbe csak ott vegyült üröm, amikor feltételezhetően autóból kidobott cigaretta csikkek miatt két bozóttüzet okozott a Budapest-Bamako mezőnye. Horváth Nóra az Origó újságírója megerősítette, hogy „három focipályányi bozót lángolt délután hat körül” Uma Sheisha határában.

A mali határt a legtöbben már csak sötétedés után lépték át. Az első mali faluban, Chouiban már várták a magyarokat. Az itiner arra kért mindenkit, hogy apró ajándékokkal kedveskedjenek az első mali falu lakóinak. A ruhákat, cipőket, gyógyszereket nagy örömmel fogadták a vályogkunyhós kis település lakói.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ma este a csillagos ég alatt táboroznak a Budapest-Bamako résztvevői Nara városától 15 kilométerre. Este 11-kor 68 autó és 6 motor volt a célban. A többiek még úton vannak. Az Opel Combo és Opel Kadett legénysége úgy döntött, hogy inkább nem vezet éjszaka a szavannán. ők a mai éjszakát Uma Sheisha előtt egy kicsiny faluban töltik nomádok társaságában.

Holnap reggel 7-kor tovább indul a futam immár fekete Afrikában. A holnapi táv 346 kilométer.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük