fbpx
EseményekMotorverseny

Laia, a spanyol csodabogár

laia sanzFiatal, tehetséges, sokoldalú és rendkívül kitartó. Laia Sanz pár év alatt napjaink egyik legmeghatározóbb női motorversenyzőjévé vált.

A sikerért azonban neki is meg kellett harcolnia, és végig kellett járnia a szamárlétrát. Mindezt úgy, hogy a kezdetekkor csupán a fiúkkal tudott edzeni és versenyezni. Laia az Alpinestarsnak mesélt a kezdetekről, a versenyzésről és a női motorsportban betöltött szerepéről.

– Szeretek motorozni, mert jó móka, közben pedig komoly fizikai sportot űzök. Ráadásul rengeteg új emberrel ismerkedhet így meg az ember. Szerintem a nők bármire képesek ugyanúgy, ahogy a férfiak.

Ha nő létedre szereted a motorokat, ne félj belevágni ebbe a sportba, hiszen számunkra is minden lehetséges. Eleinte én is csak szórakozásból motoroztam.Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer hivatásos versenyző leszek. A családunkban az apukám autó és motor őrült, így én négy évesen próbáltam ki először a motorozást.

Anyukám soha nem motorozott, ennek ellenére mindig mellettem állt. Amíg fiatal voltam, mindenhová ő vitt engem. Ott volt velem az edzéseken, a versenyeken. A támogatása a mai napig nagyon sokat jelent nekem.”

– Mi volt az első motorod?

– Trial motorokkal kezdtem. A legelső egy 35 cm3-es Montesa volt, ami egy nagyon pici, kifejezetten gyerekeknek szánt motor.

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x