fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Kis Viki legsikeresebb szezonja

altA MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosai teljesítették, amit elterveztek az idei évadra.

Eddigi történetének legeredményesebb szezonján van túl a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team. Nagy Győző valamennyi versenyén dobogóra állhatott a magyar futamokon és Kis Viktória „csúcsdöntéssel” búcsúztatta a 2012-es bajnokságot.

Amíg a csapat élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában 27 pontjával összetettben a 16. helyen végzett, addig a 125 GP-ben induló Gyutai Adrián kategóriájában megnyerte Közép- és Kelet-Európa legrangosabb sorozatának, az Alpok-Adria Bajnokságának összetettjét, valamint a hónap elején 20. lett az Európa-bajnokságon úgy, hogy a 33. helyről kellett elrajtolnia.

A csapat másik két tagja, Kis Viktória (Superbike) és Nagy Győző (Superstock 600) sem lehet elégedetlen. Viki egyrészt az első magyar nőként szerzett pontot férfiak között egy nemzetközi verseny Superbike kategóriájában, másrészt a magyar bajnokság – szintén férfiak között – utolsó futamán eddigi legjobb köridejét elérve a 6. helyen végzett. Győző idei harmadik dobogós helyezését érte el úgy, hogy 2012-ben csak három versenyen tudott rajthoz állni.

A Pannónia Ringen záródott le az idei gyorsasági motoros Magyar Bajnokság, ami sajnos nemcsak a színvonalas versenyekről marad emlékezetes. Előbb kiderült, hogy azok, akik csak péntek reggel érkeztek meg a pályára, nemhogy edzeni nem tudtak – az időjárási okok miatt kihagyták az első tréninget –, utána egy versenyzői eligazításon történt döntés miatt csak időmérőn próbálhatták ki a motorjaikat, holott az eredeti kiírásban két szabadedzés és egy kvalifikációs tréning szerepelt.

A Superstock 600-ban aztán a futamot követően a motorosok többségének támogatásával egy versenyző óvást nyújtott be, ám többórás vita után ezt ugyan visszavonta, de csak annak ígéretében, hogy a Magyar Motorsport Szövetség kivizsgálja a versenyen tapasztaltakat. Egyelőre a kihirdetett végeredmény tekinthető véglegesnek, hiszen nem tudhatja senki, a MAMS vizsgálata milyen eredménnyel zárul majd.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x