fbpx
EseményekHírekMotorverseny

Sandra Gomez feladta a versenyt, a többiek jól megérdemelt pihenőjüket töltik ma a 2023-as Dakaron

Dakar 2023.8. szakasz Ricky Brabec USAA pihenőnap előtti utolsó kihívás nem hagyott teret a hibázásnak. Az Al Duwadimitól délre eső, eredetileg előző napra tervezett kört 345 kilométerre rövidítették, hogy a teljes mezőnynek legyen ideje a rijádi bivakhoz vezető hosszú útszakaszra.

Ezt megelőzően a versenyzők a szakasz ördögi navigációjával birkóztak, mind a különverseny elején a kavicsos pályákon, mind a fináléban a völgyek és dűneláncok sorozatában. A kimerítő pálya még az első három helyezettnek járó időbónuszok ellenére is megviselte az út megnyitásával megbízott motorosokat. Ross Branch élt a lehetőséggel, és Sébastien Loeb is győzelmet aratott, de féltávnál még Skyler Howes és Nasser Al Attiyah áll az élen.

Nem mindenkinek van meg az, ami ahhoz kell, hogy a maga javára alakítsa át az erőviszonyokat a 2023-as Dakaron. Sokan próbálkoztak már, de szinte senkinek sem sikerült. Pedig nagyjából ez volt az a küldetés, amit Mason Klein, az amerikai zseni, aki kezdi megzavarni az összes riválisát, a 8. szakaszra kitűzött maga elé.

Klein azt hitte, hogy a zsákban van, amikor áthaladt a célvonalon, de a győzelmet a botswanai Ross Branch szerezte meg, aki az indiai konstruktőr Hero második diadalát szerezte meg a tavalyi, Joaquim Rodrigues által megszerzett diadal mellé. Az összesített tabellán elért előnyei tudatában Klein különösen elégedett volt, hogy az első értékelési lapokon látható módon átvette a futam irányítását. Egy gyorshajtásért kapott büntetés azonban megfosztotta ettől a megtiszteltetéstől, és a verseny felénél visszaállította honfitársát és mentorát, Skyler Howes-t a motoros osztály élére.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Gómez Cantero 🦋11 (@sandragomez.11)


“Nehéz megmagyarázni, amit tegnap átéltem, sokan kérdezték tőlem, hogy miért nem mentem ki folytatni a versenyt, pedig már kiestem a versenyből. Számomra mindannyian, akik körülöttem vagytok, az élet és a versenyek e csapatának részei vagytok. Ezt az üzenetet tegnap tettem közzé abban a csoportban, hogy tudjanak mindent, ami bennem van:

🦋: Egy kezdődő ágyéksérvvel jöttem ide. két hete kezeltek Cresben, és az az igazság, hogy nagyszerű, nem fájt, kivéve az első nap egy kicsit. De a testemet tönkretette a mononukleózis, szinte semmi izmom sincs, és nem sikerült híznom, mielőtt idejöttem. Szeptember óta mindent megtettem, hogy a lehető legjobban jöjjek, volt egy félig törött psoasom, egy még mindig rossz ujjam, egy csúnya megfázás, cölöpök,… és folytattam az edzést, ahogy tudtam…

Ha nincs esélyem a győzelemre, és számomra a célba érés a lényeg, még ha az utolsó napon három órát is kivennék, akkor is mindent beleadnék aznap. Tegnap 100% homok volt, és én 100% homok voltam, és próbáltam, hogy ne verjen meg egy Dakar az ötödik napon. Ha nincs meg a lehetőségem, hogy nyerjek vagy a nekem megfelelő helyen végezzek, akkor azt hiszem, jobb, ha hazamegyek és felépülök, még hónapok vannak hátra, hogy jól legyek.

A többi, Én csak köszönöm MINDENKINEK, aki mindig ott van, a szüleim, Peru és Joan, mert ez a Dakar és ez az év volt kegyetlen hozzánk.” – mondta sírva az Instagramon sandra Gomez Cantero.

Translated with DeepL

Kristen Landman és Mirjam Pol továbbra is versenyben van a nyolcadik szakasz után:

“A 8. szakasz kezdete olyan volt, mintha újra KZN-ben lennék, ködös és nedves reggelen.

A mai nap egy furcsa szakasz volt számomra. A fáradtság, a kimerültség és a rosszullét ma kezdett igazán eluralkodni rajtam. A fejem a felhőkben volt. 90 km-t színezett lencsével versenyeztem – olyan hülyeség, de nem tudsz tisztán gondolkodni, amikor ennyi fáradtság van benned.

Szóval versenyzem, és nem látok tisztán, és csak a 90. kilométernél kapcsol be az agyam, és megállok, hogy tiszta lencsére váltsak.

Szuperül éreztem magam az egész szakaszon, úgyhogy csak a kilométereket mértem és nyugodtan mentem.

Annyira boldog vagyok, hogy holnap pihenőnap lesz. A testemnek és a kerékpáromnak szüksége van egy kis jó kis ápolásra.” – Írta Kristen Landman az Instagramon.

“A maraton 2.0 Al Duwadimi bivak 2.0 8. szakasza Rijádba visszatérve minden versenyzőt visszavisz a csapatához. Az elmúlt napok kaotikusnak és szervezetlennek tűntek, de ez valójában egyáltalán nem volt igaz. A Dakar-szervezésnek sikerült kipréselnie magából, ami a körülményekhez képest benne volt.

Mirjam most ért célba a nyolcadik szakaszon, és úgy tűnik, ezt a szakaszt ismét nagyon következetesen teljesítette. Az ideiglenes eredményre ismét büszke lehet!

A nyolcadik szakaszt 43. helyen fejezte be, ezzel összességében (a gyári versenyzőkkel és quadokkal együtt) az 50. helyen áll, az R2-es besorolásban pedig a 22. helyen. Ezek nagyon jó eredmények a holnapi pihenőnap utáni második hét kezdetére!” – írták Mirjam Pol Facebook oldalán.

 

Címlapkép: Dakar.com

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x