fbpx

Kétszintű ügyfélazonosítás az e-matricák bankkártyás fizetésénél

autopalya matricaA Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) a héten vezette be a kétszintű ügyfélazonosítást a bankkártyával történő e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál.

A változás április 1-jén lépett életbe, s a NÚSZ, az állami vállalatok közül az elsők között felelt meg az EU rendeletének. Ez az új megoldás már megtalálható a NÚSZ weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, hu-go.hu).

A kétszintű ügyfélhitelesítés azt jelenti, hogy az ügyfélnek a már megszokott kártyaadatokon kívül, azt a megerősítő kódot is meg kell adnia, amit a bank küld a kétszintű ügyfélazonosításra alkalmas bankkártyához tartozó telefonszámra.

Ez a kód segíti az ügyfélt abban, hogy végrehajtsa a NÚSZ felületein kezdeményezett elektronikus fizetést. Arra figyeljünk oda, hogy azt a telefonszámot adjuk meg, amit a bankunk is nyilvántart!

Aki több telefonszámmal rendelkezik, és már nem tudja követni, hol melyiket adta meg, érdemes először a bankjával egyeztetnie.

A kétszintű ügyfélhitelesítés igazából mindenkinek jó – az ügyfeleket senki sem károsíthatja meg, nem élhetnek vissza az adataikkal, a szolgáltatók pedig elejét vehetik a pénzügyi jellegű visszaéléseknek, valamint ügyfélpanaszoknak.

Fontos tudni, hogy 2019. szeptember 14-ével, a bankkártyával végzett online tranzakciók esetében, kötelező bevezetni a kétszintű ügyfélazonosítást az Európai Unió tagállamaiban – így szól az Európai Bizottság 389/2018. számú rendelete.

Forrás: NÚSZ
Fotó: origo.hu

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x