CsajokKiemeltMotoros divat

Most akkor levetkőzve vagy felöltözve motorozzak?

kanikulaA kezdeti nehézségek ellenére végül elég jól belehúzott a nyár azzal, hogy már hetek óta tart a kánikula. Motoron igazi kihívás a harminc fok fölötti hőmérséklet, ezért minden motorosban ott a dilemma, hogy a biztonságot vagy a kényelmet válassza.

Tedd a szívedre a kezed, és posztolj a cikk alá, ha még soha nem fordult elő veled, hogy nem full protektorban ültél fel a motorra. Szerintem ilyen nincs, bár előfordulhat, hogy tévedek.

Próbálom megfejteni, hogy mitől függ, hogy ki miben motorozik, mennyire öltözik be, illetve mit nevez egyáltalán beöltözésnek, és arra jutottam, hogy a motiváció nagyon megosztja ebből a szempontból a motoros társadalmat. Van, akinek már az is beöltözés, ha zárt cipő van a lábán, és van, aki tokától-bokáig bőr overálban legszívesebben még a fülére is külön protektort rakna, és akkor sem érezné magát teljesen biztonságban.

A közösségi médiában egész nyáron megy az anyázás, folyton visszatérő téma az “izompóló-strandpapucs”, és úgy tűnik, a motorosok nem értik meg egymást, nincs közös nevező. Az egyik oldal folyamatosan próbálja beletenni a parát a másikba, hogy “jobb az izzadtságot törölgetni, mint a vért”, a másik oldal pedig szemmel láthatóan nagyrészt tudomást sem vesz ezekről a megszólalásokról.

Próbálom megérteni az okokat

Természetesen nekem is van véleményem… bocs, hogy ezt kell mondanom, de én sem vagyok az a full protektoros fajta. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a szabad akarata, és bár a protektoros ruha megvéd a balesetek esetén, nem lehet úgy motorozni, hogy állandóan arra számítasz, hogy baleset fog történni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kánikula motoron – szólj hozzá a fórumban!

Ahogy talán a “Gazdag papa szegény papa” című könyvben olvastam, ha mindig félreteszel pénzt “végszügség esetére”, akkor a fejedben ott motoszkál mindig ez a gondolat, és biztos, hogy adódik majd olyan alkalom, amikor fel kell használnod ezt az összeget. Ugyanezt gondolom a motoros felszerelésről is: ha azért öltözöl fel, hogy nehogy megsérülj a motoros balesetben, illetve hogy mevédjen a ruha, akkor te folyamatosan a balesetre fókuszálsz így bevonzod azt.

Ahogy a fenti képen is látszik, volt már rá példa, hogy nem voltam “rendesen” felöltözve a motorozáshoz. A bal oldali kép egyébként 2002-ben egy motorteszt alkalmával készült kb. 40 fokban a Hortobágyon, szóval tényleg nem lehett kibírni kabátban meg nadrágban – de persze az sem túl jó érzés, mikor az ember combja odasül a fekete bőrüléshez és az izzadság folyik ki a combja alatt.

 

A folytatáshoz lapozz!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük