EseményekMotorverseny

Speedladies Cup IV. forduló – Brno

speedladies cup 2014 4 03A nyári szünet után a cseh brnoi versenypályán rendezték meg a Speedladies Cup elnevezésű női, gyorsasági motoros kupa következő fordulóját.

Az ACIS Team lányai kipihenve, nyaralás után feltöltődve várták ezt a fordulót. A program a szokásostól picit eltérő volt, mivel a pénteki napra a szervezők beiktattak egy endurance versenyt, majd a szombati nap délutánjára rakták a női versenyt.

Az időjárás kedvezett a résztvevőknek, és csak egyszer-kétszer zavarta meg a programot pár csepp eső. A résztvevők száma a tavalyihoz hasonlóan igen magas volt, ezért most kiemelten figyeltek a megfelelő csoportbontásra.

Az endurance versenyre a magyar csajok ACIS TEAM néven regisztráltak, és a 67 induló közül az 55. helyre qualifikálták magukat. Az elképzelés alapján fél-fél órákat terveztek a lányok kint maradni a pályán, ezt tudták is tartani, majd kiderült, hogy a 2 órás verseny 2,5 órás lesz, így Zsófinak még egyszer fel kellett mennie fél órára.

A lányok nagyon jól érezték magukat, főleg miután kiderült, hogy a 40. helyen zárták a versenyt, a 600-as géposztályba pedig a 10. helyen, mivel végig jó időket motoroztak. Estére el is fáradtak, de másnap kipihenve várták a női versenyt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában

A Speedladies Cup futamára a péntek délelőtt futott legjobb köridő számított, így Hajni az első sor 4. helyéről, Zsófi pedig a 7. rajtkockából várta a rajtot. A rajt mindkét lánynak jól sikerült, végig remek motorozással Hajni biztosan tartotta a kategória első helyét, az összetettben pedig a 3. helyért csatázott. Végül a verseny 3. legjobb ideje az övé lett, maga mögé utasítva több mint fél tucat 1000-es kategóriájú motort és öt 600-as motort is. Legjobb körideje 2:20:638 lett.

Zsófi az összetett versenyben a 6. helyen végzett, a kategória 2. helyéért vívott nagy csatát végül a 3. helyen fejezte be, 5 századdal lemaradva a 2. helyről. Legjobb körideje 2:23:939. Mindketten jól érezték magukat a versenyen, boldogan álltak fel a dobogóra és már nagyon várják a következő futamot, ami szeptember 20-án lesz a Hungaroringen.

A jelenlegi pont állás szerint:

  1. Koncsek H. 65 pont
  2. Sandra A. 52 pont
  3. Jakab Zs. 49 pont

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük