EseményekHírekMotorverseny

A HUMDA együttműködésében folytatja Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokságon

Weingartner Balázs, Sebestyén Peti, Talmácsi GáborAz Evan Bros Racing Team kétszeres világbajnok csapat, a Supersport- világbajnokság egyik legerősebb szereplője jelenleg. A csapat vezetője, Fabio Evangelista már Sebestyén Peti első világbajnoki szezonja után felfigyelt a magyar versenyzőre.

– Nagyon örülök, hogy Sebestyén Peti csatlakozik a csapatunkhoz és az asseni versenytől egy új, közös munkába kezdünk. Már néhány éve figyelem a teljesítményét, tele van kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyeket reményeim szerint a csapattal közösen ki fogunk hozni belőle. A lehető legjobb csomag áll a rendelkezésére. Nagyon tapasztalt szakemberekkel dolgozunk, szerintem rövid idő után be tud illeszkedni. Szeretném őszintén megköszönni a HUMDA-nak az erőfeszítéseiket. Tudom, hogy a magyar motorsport szeretne bővülni a következő években és megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a projektnek – hangsúlyozta Fabio Evangelista, az Evan Bros Racing Team vezetője.

A csapat 1985-ben alakult meg, 2013-ban debütáltak az olasz CIV Supersport bajnokságban, majd 2016-ban mutatkoztak be a Supersport-világbajnokságon és olasz pilótájukkal már az első versenyen dobogóra álltak. 2019-ben már világbajnokok lettek és az összetett második helyen is az ő motorosuk zárt.

2020-ban ismételten vb-győzelmet értek el és számos rekordot döntöttek meg a kategóriában. A kétszeres világbajnok csapat idén a dél-afrikai Steven Odendaal-al versenyez, aki az első 6 versenyből 4-et megnyert. Steven Odendaal csapattársaként csatlakozik Sebestyén Peti az olasz alakulathoz.

A gyorsasági motorversenyzés két legismertebb világbajnoki sorozata a Superbike és a MotoGP. Míg az utóbbiban a prototípus motorokon versenyeznek a pilóták, addig a Superbike világbajnokságon az utcai sportmotorok tuningolt változatai szerepelnek.

A Superbike-vb középső kategóriája, a Supersport, azaz a WorldSSP, ahol 600 köbcentiméteres gépekkel mennek a résztvevők. A világbajnokságon idén még tíz fordulót rendeznek, Donnington kivételével minden hétvégén két WorldSSP futam lesz látható.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük