EseményekHírekMotorverseny

Patricia Fernandez bomba formában várja az idei szezont – 2022-ben hatfordulós lesz a King of the Baggers kupasorozat

Bagger Racing Legue 2021

Bár a “Performance Baggers” kifejezés már egy ideje létezik, sokan kinevették 2020-ban, amikor először mutatták be a Harley és Indian Baggerek versenyének koncepcióját. A gúnyos nevetés abban az év októberében alábbhagyott, amikor a kaliforniai Montereyben található Laguna Seca Raceway-en megrendezték az első “Drag Specialties King of the Baggers” versenyt.

A verseny szórakoztató volt, és a közönség élvezte a fejlesztéseket, amelyeket a csapatok a hasmagasság növelése, a súly csökkentése és a lóerő növelése érdekében végeztek. Az egyetlen női versenyző Patricia Fernandez volt.

Ez az egyetlen Laguna Seca-i verseny nyitotta meg az utat a Bagger Racing League nevű szervezet számára, amely 100%-ban az amerikai gyártmányú V-twin motorkerékpárok közúti versenyzésének szentelte magát. A BRL alapítója, Rob Buydos 2021-re összeállított egy két eseményből álló sorozatot, amelyben különböző gépek szerepelnek. Az osztályok között szerepel az F/S Cup kizárólag vízhűtéses Harley-k és Indiánok számára; Lite Weight Twins Sportsterek számára; Big Twins; Pro Stock Baggerek és a premier Bagger GP osztály.

A MotoAmerica debütáló szezonjának elsöprő sikerének köszönhetően az Észak-Amerika országúti motorkerékpár versenysorozatának otthona a MotoAmerica izgatottan jelentette be, hogy a King of the Baggers Championship 2022-ben hatfordulós versenysorozattá bővül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kupasorozat egyetlen női versenyzője, Patricia Fernandez (még női szemmel is) bomba formában várja az idei versenyeket. Ahogy instagram posztában megjegyezte: “A motorversenyzésre való edzés mellékhatása, hogy szinte mindenben szexinek érzem magam! Magabiztos a versenypályán és azon kívül is…”

Hát mondjuk azt nem csodálom, tökéletes alakja van.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Fernandez (@lady_racer926)

A 2022-es MotoAmerica King of the Baggers bajnokság időponjai

  1. A floridai Daytona Beachen megrendezett Bike Week alatt kezdődik. A Baggerek a magas partokon fognak versenyezni a Daytona International Speedway pályáján először március 10-12-én, a a Daytona 200-zal együtt.
  2. Onnan a sorozat Georgia államba és a Michelin Raceway Road Atlanta-ra utazik a Braseltonba, április 22-24. között, ahol a tavalyi év izgalmas nyitófutama zajlott, amelyet a Indian Motorcycles versenyzője, Tyler O’Hara nyert.
  3. A bajnokság ezután újra ellátogat Road Americába, a 2021-es második forduló helyszínére, június 3-5. között, a wisconsini Elkhart Lake-be, egy kőhajításnyira a a Harley-Davidson milwaukee-i központjától.
  4. A WeatherTech Raceway Laguna Seca az a helyszín, ahol Kyle Wyman a 2021-es évadot zárta. MotoAmerica King of the Baggers bajnokságot a Harley-Davidson számára, és az ikonikus kaliforniai Montereyben található pálya ad otthont a sorozat negyedik fordulójának július 8-10. között.
  5. A King of the Baggers számára új pálya a Brainerd International Raceway a minnesotai Brainerdben, a minnesotai Indian Motorcycles otthona, július 29-31..
  6. Az utolsó futam pedig a New Jersey Motorsports Parkban, a New Jersey állambeli Millville-ben, szeptember 9-11-én.

A 2021-es MotoAmerica King of the Baggers háromfordulós versenysorozata több mint 19 millió megjelenést generált és egy 1,2 milliós elkötelezettséget a közösségi médiában a versenyek során. Több mint 1,1 millió megtekintést és összesen 43 000 órányi nézettséget eredményeztek a YouTube-on.

Így nyilatkozott a MotoAmerica elnöke

“A tavalyi háromfordulós sorozat népszerűségét King of the Baggers sorozat népszerűsége olyan nagy volt, hogy a rajongóink, a csapatainkat, a szponzorok és a versenyzők még többet akartak.” – mondta a MotoAmerica elnöke, Wayne Rainey.  -“Ezért megadjuk nekik, amit akarnak – egy hat futamból álló bajnokságot, amelyet azon a három pályán rendeznek meg, amelyet a Baggerek tavaly is versenyeztek további három fordulóval kiegészítve.

Az első látogatásunk a Daytona International Speedwayen lesz. A 2022-es szezon a MotoAmerica nyolcadik versenysorozata lesz. Az idei AMA Superbike bajnokság ugyanolyan izgalmas lesz, mint eddig bármikor, és a kibővített King of the Baggers Bajnokság óriási része lesz ennek.”

A tavalyi King of the Baggers-bajnokság az utolsó versenyen dőlt el a Harley-Davidsonon versenyző Wyman és az indianos O’Hara közötti ádáz küzdelemben. Végül Wyman nyerte a döntő utolsó fordulót a WeatherTech Raceway Laguna Seca versenypályán, és ezzel megszerezte a bajnoki címet. A két bajnok idén is ringbe száll majd a bajnoki címért egy H-D Screamin’ Eagle Road Glide-dal illetve a Mission Foods S&S Cycle Indian Challengerrel.

 

Forrás: Drag Specialties Magazine, AMD magazin

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük