fbpx
CsajokEseményekMotoros csajokMotorverseny

Patricia Fernandez az egyetlen nő, aki baggerrel versenyez

Patricia Fernandez King of the BaggersEgy dobozossal nem lehet versenyezni – mondták sokan, mikor a MotoAmerica egyetlen hétvégére meghívásos versenyt hirdetett tavaly Laguna Secá-ban. Azóta jelentős gyári csapatok és komolyan képzett versenyzők csatlakoztak a bagger forradalomhoz, köztük az egyetlen versenyző nő, Patricia Fernandez.

A baggerek versenyzését sok motoros, versenyző és utcai motoros is kinevette, mint egy egyszeri dolgot, de néhány hónap alatt nagy utat tett meg a kupasorozat. A King of the Baggers egykor egyetlen futam meghívásos verseny volt a MotoAmerica hétvégéjén Laguna Seca-ban tavaly, az 2021-ben két nagy nemzeti sorozattá nőtte ki magát.

Bár Patricia Fernandez sportmotorozással kezdte és soha nem ült utcai bagger nyergében, lehetőséget kapott arra, hogy a Saddlemen csapatnál egy gyárilag támogatott Indian Challengerrel versenyezzen. A Saddlemen egy érdekes eset, mert ők a márkák közötti szakadékot feszegetik: egy Harley-Davidson is van a csapatban, amellyel Cory West versenyez.

Mindkét motor különböző alkatrészeket és szakértelmet igényel, és a baggerekkel való versenyzéssel kapcsolatban minden még mindig tanulási fázisban van.

Patricia még nagyon új a baggerek között, de rengeteg tehetséggel rendelkezik a hagyományos kétkerekűek nyergében. A kérdés, hogy amit ott tanult eddig, vajon átültethető lesz-e a baggerekre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Patricia nem versenyző családban nőtt fel, de mindig imádta a motorokat. A szülei azt mondták, hogy majd akkor ülhet motorra, amikor elköltözött és a saját pénzéből megveszi azt. Szóval nem voltak túl lelkesek, hogy a lányuk motorozni akar.

2010. április 10-én volt az első pályanapja, aztán elkezdett klubversenyezni. 2012 végén kvalifikálta magát az utolsó három profi fordulóra, és 2013 óta profi osztályokban versenyez. Az összes AMA/MotoAmerica versenyen részt vett, de az USA-n kívül is megfordult már versenyzőként.

 

Lapozz a folytatásért!

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x