fbpx
EseményekMotorverseny

Supermoto OB 3. verseny Prievidza

Supermoto3 2009 05 10 20Az aszfaltcsík, amelyen ezúttal a supermotosok megküzdöttek egymással a SAD, azaz az Autobusova Doprava autóbuszgarázs területén helyezkedett el és ezáltal érdekes hangulatot keltett a nézőkben. A pálya kialakítása remek volt, ugyanis a teljes aszfaltcsíkot beláthatták a nézők, valamint a terep-szakaszhoz is hátra lehetett könnyedén sétálni, így a porban küzdő versenyzőknek is szurkolhattunk a pálya széléről.

A Magyar Supermoto Bajnokság harmadik futamára a Szlovákiai Prievidzában került sor május 10-én. Az esemény nem csak a MAMS OB, hanem a Szlovák Supermoto MM SR versenye is volt egyben.

Maga a pálya a szűk kanyarokkal és technikás ívekkel csodás küzdelmekhez asszisztált. A célegyenes végén a visszafordító kanyar egyenesen a szurkolókra nézett, így percről percre testközelből lehetett élvezni a keresztbecsúszó versenyzők showját. Szerencsére egész nap szikrázóan sütött a nap, így a forró aszfalton rendesen tapadt a gumi.

Prestige kategória

A versenyen viszonylag kevés magyar résztvevő volt jelen, a Prestige kategóriában Kökényesi György és Vermes Sándor képviselte csupán a hazai mezőnyt. Az első futamban Kökényesi az időmérőn produkált eredményéhez képest egy helyet javított, így negyedikként, míg Vermes két helyet javítva hatodikként ért célba. Az első futamot nagy fölénnyel Tomas Travnicek nyerte Jiri Bocek előtt.

Még több kép a galériában!A második futamban Travnicek technikai okok miatt az utolsó helyre szorult és így elsőként Bocek ért át a célvonalon, míg a mieink közül Kökényesi stabilan és biztosan motorozva ismét a negyedik helyen, Vermes pedig egy helyet ismét javítva Köki mögött, ötödikként fejezte be a futamot. A komoly Szlovák mezőnyben összetettben az első Jiri Bocek, második Miloslav Rihák, harmadik Tomas Travnicek, míg az ötödik Kökényesi György, közvetlenül mögötte pedig a hatodik Vermes Sándor lett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Open kategória

Open International összetett

1. Lukas Ducháczek
2. Jiri Bartos
3. Kis Tibor
4. Lukás Snizek

10. Nyilas László
11. Bencsik Dániel

19. Németh József

Az Open A kategória első futamán a Prestige-el ellentétben már négy versenyző képviselte hazánkat a szlovák aszfalton. Kis Tibor, Nyilas László, Németh József és Bencsik Dániel vett részt a megmérettetésen. Az első futamban Kis és Nyilas szerepeltek a legjobban, előbbi a negyedik, míg utóbbi a hetedik lett.

A második futamban Kis Tibor feljött a harmadik helyre, Bencsik Dániel pedig kilencedikként zárta a futamot, így ő összetettben is a harmadik helyet érte el. Sajnos az Open B kategóriában nem volt érvényes magyar induló.

Az országos bajnokság következő futama 2009. június 28-án Szlovákiában, Dunaszerdahelyen lesz, ahova a szervezők szeretettel várják a versenyzőket és a szurkolókat egyaránt.Supermoto3 2009 05 10 23Supermoto3 2009 05 10 26Supermoto3 2009 05 10 33Supermoto3 2009 05 10 42Supermoto3 2009 05 10 9

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x