EseményekMotorverseny

Livia Lancelot

livia lancelott 07Sajnos keveset hallunk mostanság a hazai ladycross-ról. Az idei versenysorozat a 2009-es versenynaptárban sem kapott még helyet. Persze reméljük, hogy a krosszozó lányokat idén is megcsodálhatjuk a pályán.

Ha már a hazai mezőnyről nincs hírünk, akkor lássuk mi van a világban. A 2008-as világbajnoki első francia Livia Lancelot térdsérülését, majd a műtétet követően keményen készül az idei címvédésre. Hosszú hónapok óta edzésben van, felkészítő trénere egy híres, volt rögby-játékos. Mostanában már a motoros tréningek vannak napirenden a 2009-es Kawasaki KX250F-el, miután az új gép sikeres tesztelésén már túl van.

Livia szivesen gondol vissza az elmúlt év nagy küzdelmeire, sikereire: „Valóban nagy elismerésben volt részem, minthogy én lettem a sportág történetének első női világbajnoka. A díjátadó ünnepségen Monte Carlóban ott álltak a pódiumon velem együtt a világbajnokok: Tyla Rattray, David Philippaerts és Sven Breugelmans. Többek között olyan sportlegendák köszöntöttek, mint David Bailey és Sébastien Tortelli.

 

Természetesen kicsit feszült voltam, hiszen nem vagyok hozzászokva ehhez a nagy reprezentációhoz, főleg nem a flancos estélyi ruha viseléséhez. A lényeg természetesen az, hogy mit hoz a jövő, a 2009-es Világbajnokság. Igazán felkészült vagyok, feltétlenül bízom abban, hogy sikerül a címvédés!” – nyilatkozta Lívia.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Livia Lancelott négyéves korában, a házuk kertjében kezdett el motorozni, de hamarosan kicsinek bizonyult a kert. Miután szülei beiratták egy közeli motorsport egyesületbe, hamarosan több kisebb motokrossz versenyen is részt vett. A 60- majd 80 cm3-es kategória után 14 éves korában 125 cm3-re váltott. Habár a családjában senki nem motokrosszozott korábban, az idén február 11-én 21. életévét töltő fiatal sportoló mára a legjobb francia motokrosszversenyző nő, aki 2008-ban a világbajnoki címet is megszerezte szakágában.

A legutóbbi hírek már arról szólnak, hogy Lívia ezekben a napokban Amerikában, Floridában „nyomat” egy felkészülési sorozaton, kitünő edzőtárssal, az amerikaiak ladycross csillagával, Ashley Fiolekkel. Ashley 2008-ban alig 17 évesen debütált a VB-n és háromszor is dobogós, bronzérmes volt. Természetesen partiban szeretne lenni Lancelottal a következő VB-szezonban is.

livia lancelott 02livia lancelott 1316livia lancelott 1317livia lancelott 1319livia lancelott 1320livia lancelott 1324livia lancelott 1325livia lancelott 26

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük