EseményekMotorverseny

Az AMA Pro Racing női győztese

elenamwinbnrElena Myers 16 évesen a legfiatalabb versenyző, aki teljesítette a West Coast Moto Jamet, valamint az AMA Pro Racing 77 éves történelmében az első hölgy, aki a dobogó legfelső fokára állhatott.

Myers az Infineon Racewayn megrendezett, lerövidített Pro SuperSport versenyen szerzett első helyet május 15-én. Az idei Elena első szezonja a Pro SuperSport kategóriában, mely kifejezetten a 16-21 év közötti versenyzőknek szól. A versenyzőknek legalább 16 évesnek kell lenniük ahhoz, hogy az Infineonon gyakoroljanak és versenyezzenek, így Myers csak pár kört tudott megtenni gyakorlásként a múlt hónapban.

Elena mindig is úgy képzelte, hogy első AMA győzelmét kemény csata árán szerzi majd meg, azonban a történelemnek más tervei voltak.

 

Elena a 18 körös verseny kilencedik körében Joey Pascarella előtt haladt. Pascarella a tizedik kör elején elvesztette az uralmat motorja felett, majd elesett. Az esést követően, a verseny során másodszor, fellendült a piros zászló, mely újra kényszerpihenőt rendelt el a versenyzőknek. A leintést követően Elena haladt át elsőnek a célvonalon.

Öt perccel később az AMA hivatalosan is Elena Myerst nevezte meg a verseny győzteseként. A verseny szervezőbizottsága felvetette az esetleges folytatást, azonban a pálya letakarítása és a verseny újraindítása majd lebonyolítása túllépte volna az aznapi időtervezetet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Elena az előzetes kvalifikáción a nyolcadik helyet szerezte meg, azonban már az első körben az ötödik helyre küzdötte fel magát. Egészen a hetedik körig tartotta pozícióját, amikor Jake Gagne kicsúszott a pályáról. Ekkor mutatták fel először a piros zászlót, ezzel együtt pedig megállították a versenyt is. Amint a verseny újraindult, az első két körben, Myers a negyedik, majd a harmadik helyre lépett.

Elena elmondta, hogy igyekezett Beaubiert mindvégig maga mögött tartani, valamint törekedett arra, hogy beérje Joey Pascarellát. Végül Myers 0.338 másodperccel ért hamarabb a célba mint Beaubier.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük