HírekKultúraMotoros kép

A Harley-Davidson hivatalos művésze: David Uhl

David Uhl a Harley-Davidson Motor Company hivatalos képzőművésze. A motorosok körében fotorealisztikus festményeiről ismert. Az archívumokban töltött hosszú órák eredményeként a fekete-fehér képeket színes festménnyé varázsolja, miközben a legendás márka történelméből ragad ki részleteket.

David festményei közül talán a legismertebb az a sorozat, amelynek keretében motoros nőket ábrázol a művész. A Ruby, Betty, Pearl és Rose után 2006 januárjában készült el a legújabb hölggyel: Ruth egy valódi személy művészi megjelenítése.

Ruth Helm egy WASP (Women’s Airforce Service Pilots) pilóta volt. A festmény azt ábrázolja, ahogy 1943-ban a Texas állambeli Sweetwater Avenger repülőtéren landolás után szárazföldi járművével, egy 1940-es Harley-Davidson Knucklehead EL bobberrel induláshoz készülődik.

A képen látható P-51-es Mustang azoknak a II. Világháborús repülőgépeknek az egyike, amelyekre Ruthnak jogosítványa volt. Az „It’s about time” felirat pedig arra a hosszú időre utal, ami ahhoz kellett, hogy végre elismerjék a WASP pilótanőinek háborús erőfeszítéseit.

Most azért lett aktuális ismét a művész, mert a Daytona Bikewekre szintén új darabbal készült. A korábbi két Daytonára időzített festménye közül a “Censored 1933” jelenleg 3800 dollárt, kb. 840000 Ft-ot, a “Rumblefish” pedig 2250 dollárt, vagyis kb. 500 000 Ft-ot ér. A legújabb festmény címe “Buried Treasure”, ami valószínűleg szintén a gyűjtők kedvence lesz.

A fotókat, amelyek alapján a festmény készült a floridai Treasure Coast Harley-Davidson üzlet közelében lőtték Stuart városban. Az új festményt a Bikeweek alatt meg lehet majd vásárolni, a művész korábbi képeivel együtt, amelyeket az Ocean Centerben, és a Destination Daytona épületében is kiállítanak a hatalmas motorostalálkozó alatt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük