CsajokEseményekMotorokMotoros csajokMotoros találkozóMotorozás

Gerédi Anita dobos, motorral érkezik a koncertjeire

geredi anita motorosAnita igazi, hamisítatlan rocker csaj, aki él-hal a kétkerékért – kezdődött ez a rajongása a BMX-el kislányként, majd jöttek fokozatosan az egyre nagyobb motorok. A hab a tortán, hogy Anita a Rossz Szokás nevű rock együttesben dobol. De, gyere, ismerd meg Anitát részletesebben!

A nem mindennapi, pici hölgyemény motoros futárként dolgozik, tehát még a munkájában sem kell megválnia a motorozástól. Most is munka előtt találkozunk a Teréz körúton. 

Amikor meglátom a hozzá képest hatalmas géppel, egy Yamaha Diversion XJ 600F-el, csak ámulok, de aztán rájövök, hogy nem az erő számít, hanem a megfelelő kezelhetőség, rutin.

Először a zenei pályáról kezdünk el beszélgetni:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Körülbelül 10 éve kezdtem el dobolni. Ez úgy jött, hogy az akkori osztálytársam basszusgitározott és kitalálta, hogy csináljunk egy csajbandát. A gitározás annyira nem jött be nekem, ezért maradt a dobolás, aminél – mint utólag kiderül t- többet kell pakolni, mint más hangszernél, szóval ebbe jól belefutottam. Fél évig jártam zeneiskolába, ahol az alapokat megtanultam. Egy buliban összefutottam a Rossz Szokás énekesével, akinek akkor oszlott fel a zenekara és kitalálta, hogy álljunk össze: én doboltam, a barátnőm basszusgitározott, a pasija pedig gitározott. Így összeállt újra a Rossz Szokás zenekar. Mákom volt, mert az énekes dobolt régen és megmutatta, egy zenekarban hogyan kell ezt csinálni. Elkezdtünk próbálgatni: az első pár év kőkemény rock’n’roll volt, ami annyit jelentett, hogy „sör-sör-sör”. 

Feldolgozásokat játszottatok?

– Az énekesünknek voltak saját számai, azokat játszottuk, és magyar feldolgozásokat, mint például a Sing Sing-től a Halál a májra vagy Beatrice-dalok. Aztán készítettünk átdolgozásokat, mint ahogyan a Zorall zenekar is: külföldi dalok zenéire magyar dalszöveget tesznek. Például a Nirvana Smells Like Teen Spirit című számára ráraktuk Fluor Tomi Mizuját…

Hú, az érdekes lehet…!!! Mit ne mondjak…

– Igen, leesik a közönség álla, amikor a Nirvana-alap után megszólal az énekesünk, hogy „Mizu, mizu, mizu”.

Ki írja legfőképp a dalszövegeket?

– Az énekesünk. A gitárosunk hoz egy alapot és az énekesünk pedig megnézi, hogy a szövegei közül melyik illik hozzá. Ha megtaláljuk a megfelelőt, elkezdjük tovább dolgozni. Én pedig hallgatom-hallgatom, először egy alapot ráütök, aztán szépen alakítgatom tovább… Egyébként Zoralléknál szoktunk próbálni, szerencsére jó viszony alakult ki a zenekarral, ezért minden évben meg vagyunk hívva a Zorall Sörolimpiára.
Idén 10 éves a zenekarunk és zajlik a jubileumi kis turnénk, és a következő bulink az idén 10 éves Sörolimpián lesz Alsóörsön. Jól összehoztuk!

Voltak már tagcseréitek?

– Rendszeresen vannak tagcserék, jönnek-mennek az zenészek. Ha minden eddigi tagunk egyszerre állna a színpadra a 100 tagú cigányzenekar sehol se lenne hozzánk képest! Most éppen az a felállás van, amivel az X-faktorban szerepeltünk 2013-ban – Molnár Feri énekel, Molnár Kristóf gitározik, Simon Dávid András basszusgitározik. Az X-faktoros szereplés vicces volt, kisípolták a számunk háromnegyed részét, mert káromkodás. A nagymamám beült a tévé elé, hogy „hú, benne lesz az unoka”, aztán felhívott, és közölte, hogy szinte semmit nem értett belőle… Lehet, jobb is! A közönség állva tapsolt, de a zsűrinek nem nyerte el a tetszését a produkciónk. Hát, nem oda illett, de jó buli volt! Igazából nem az volt a cél, hogy ezt megnyerjük, hanem hogy egy kis hírnévre szert tegyünk.

Motorozik más is rajtad kívül a bandában?

– A zenekar tagjai közül csak én motorozom. Viszont, van a facebook-on egy yamahás csapat, akiknek az első videoklipünket készítettük el nemrég. A csoportnak írt egy indulót egy DJ, és amikor meghallottam, mondtam, hogy mivel motorosok vagyunk, rock zene legyen, ne diszkós. Megírtuk, stúdióban felvettük, megmutattuk a yamahásoknak és mondták, hogy most azonnal forgassunk hozzá klipet, amit végül májusban, a Kakucs ringen a Yamahások éves találkozóján hoztunk össze.

Milyen zenekarokban játszottál még?

– A Rossz Szokás, az Intense, ami kb. fél évig tartott, itt feldolgozásokat játszottunk. Tagja voltam a sulizenekarnak is. És néhány éve csináltunk egy egy estés Nirvana-tribute bandát, Kurt Cobain halálának évfordulójára. Van még a MedNexT zenekarom is, ami most épp pihenőpályán van – talán lesz még abból is valami. Velük kiadtunk egy 5 számos demólemezt tavaly, és ezenkívül van egy rakás feldolgozásunk, mert inkább motoros találkozókon játszottunk, ahol az emberek ismert dalokra mozognak csak.

A Rossz Szokással milyen albumaitok vannak?

– Van egy albumunk és egy fél, amit egyszer elkezdtünk felvenni, de félúton feloszlottunk. Most készülnek még dalok, amikből szintén készül majd egy album.

Sűrűn próbáltok?

– Hetente-kéthetente szoktunk, mert nagyon nehéz összeegyeztetni az időnket. Mindenki össze-vissza dolgozik – a gitárosunk ápoló egy kórházban, az énekesünk marketinges, a basszusgitárosunk rendszergazda.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük