EseményekHírekMotoros találkozó

Még mindig életveszélyben

Gabrielle Giffords MotorcycleMég mindig kritikus az állapota, de már kinyitotta a szemét a fejbe lőtt amerikai politikusnő.

Január 8-án történt a végzetes támadás, amikor az éppen választókerületi fogadóóráját tartó Gabrielle Giffords demokrata képviselőt és támogatóit egy fegyveres lepte meg. Hat ember azonnal meghalt, tizenkettő pedig súlyosan megsebesült. Köztük volt a képviselőnő is, akit közvetlen közelről lőttek fejbe, a golyó áthatolt a koponyáján.

 

A negyvenéves politikus, Gabrielle Giffords egyébként több mint 20 éve motorozik, és álmai között szerepelt, hogy veterán BMW motorkerékpárján eljusson egyszer Argentínába. Mielőtt személyesen is részt vállalt a politikában, a családi gumis üzletben dolgozott, amit még a nagyapja alapított 1949-ben.

Talán a műszaki beállítottságú családi vállalkozás is közrejátszott abban, hogy Giffords érdeklődni kezdett a kétkerekűek iránt. Mára a republikánus Walt Jones mellett társelnöke a kongresszus motorkerékpár választmányának Észak-Karolinában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Giffords nevéhez fűződik az a videó, amelyben a 2009-es Ride to Work Day kapcsán elmondja, hogy ő maga is motoros, és felszólítja a polgárokat, hogy ezen a különleges napon tegyék le személyautóikat és inkább menjenek motorkerékpárral munkába. Az akció célja nemcsak a nagyvárosok forgalmának csökkentése, hanem a videóból azt ismegtudhatjuk, hogy a motorkerékpároknak sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint az autóknak.

A fegyveres támadást egyébként összefüggésbe hozták a szintén motorozó, liberális politikussal, Sarah Palinnel is, de egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a 22 éves támadó politikai megbízatást hajtott volna végre. Egyesek szerint Jared Lee Loughner szélsőséges nézeteire bizonyíték, hogy kedvenc olvasmányai között olyan művek szerepelnek, mint Adolph Hitler Mein Kampf-ja, a Kommunista Kiáltvány, George Orwell 1984 című könyve és az Állatfarm.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük