HírekKultúraMotoros zene

Shakira – a leghíresebb hastáncos

shakira 01Nem túl gyakori, hogy olyan aktuális sztárokat lássunk hazai színpadon, mint Shakira. Ennek oka, hogy a világ összes koncertpiaca verseng a sztárok koncertjeiért. Shakira, aki abszolút a csúcson van legyen szó akár Amerikáról, akár Európáról, 2007. március 5-én a Budapest Sportarénában lép fel.

Barátainak csak Shaki 1977-ben született Kolumbiában egy Barranquilla nevezetű tengerparti városkában. Őstehetségnek számított, aki már négyévesen táncolt és nem sokkal később megírta első saját szerzeményét.

Az ígéretes kezdés sikeres folytatást hozott. Kinézetével, zenéjével, azzal, hogy testét-lelkét beleadja munkájába annyira elbűvölte a közönséget, hogy a szűk 10 év alatt 30 millió lemezt adott el. Képes rá, hogy dalaival nemre, származásra és anyanyelvre való tekintet nélkül bárkit „megszólítson”.

Legutolsó nagy slágere a La Tortura című dal. Utolsó két lemezéhez Shakira összesen 60 dalt írt, amiből végülis 20 került fel a korongokra. Dalszövegeit Shakira maga írja, nagyrészt a zenéit is, sőt az albumok egyéb zenei munkálataiba is nyakig belemerül, legyen szó akár a háttér vokálról, akár a zenei rendező feladatáról.

shakira 02Persze segítségre neki is szüksége van, ebben partnere napjaink egyik csúcsproducere Rick Rubin (olyan művészek lemezei jegyzik nevét, mint a Red Hot Chili Peppers, Mick Jagger, Johnny Cash, Run-D.M.C., vagy Niel Diamond). Rick Rubin az utolsó dupla album mindkét lemezének producere volt. Közös munkájukról Shakira így nyilatkozott:

„Olyan ember tanácsát és támogatását akartam, akinek keze alól olyan anyagok kerültek ki, amelyek számomra is értékesek és tiszteletreméltóak…” majd hozzátette: „…az én lemezemnek Rick leginkább a keresztapja…”. Rick Rubin mellett még számos, a latin popzenében híressé vált név szerepel a segítőtársak listáján …és ami a legnagyobb szó, a gitáristen Carlos Santana is hozzátett játékával a lemez színvonalához.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A dupla album őszinte képet fest Shakira személyiségéről, arról ő hogyan látja a világot, melyek azok a hatások, amelyek alakították zenéjét, a rocktól a kezdve a popzenén át egészen a latin ritmusokig. A végeredmény egy hihetetlenül ambiciózus mű, amely kiemeli Shakirát kortársai közül. Olyan ember képét mutatja, aki pontosan tudja, hogy egy sztár kimondott szavának, verbális és nem verbális kommunikációjának komoly súlya és hatása van, ezáltal a művész felelős mindazért, amit dalaival sugalmaz.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük