EseményekMotorverseny

Újra csak egy ország porzik fel – 2020-ban Szaúd-Arábiát rázza fel a Dakar

dakar 2020 beharangozo 01Aki végigkövette a Dakar több évtizedes múltját, már megszokhatta, hogy az utóbbi jó pár évben nem Afrika ad otthont a versenynek. Dél-Amerika országai már jól ismerik a legendás tereprallyt, ami 2020-ban egészen más területre költözik át. Szaúd-Arábiában folyó küzdelem során izgulhatunk a versenyzőkért.

Nyilván szervezési munka szempontjából is egyszerűbb egy országra koncentrálni. Ahogy tavaly Peru, idén Szaúd-Arábia határain belül tartják a versenyt, ami nyilván újfajta, eddig ismeretlen terepekre sodorja a vállalkozó pilótákat.

A világörökség részét képező történelmi emlékek mellett ez az ország a jövőben a Dakarról is híres lesz. 2020. január 5.-én dübörögnek fel először a gépek, és közel két héten át lesz tőlük hangos az ország. A motorosok között ismét üdvözölhetünk női résztvevőket. Rajthoz áll majd Laia Sanz, Mirjam Pol, Sara Garcia, és két új belépő, Kristen Landman és Calheine Perry is.

A Közép-kelet legnagyobb országában közel 7500 kilométernyi megmérettetés vár a versenyzőkre, mely 5000 kilométer speciális szakaszt foglal magában. Ezek közül öt olyan van, ami 450 kilométernél is hosszabb. Mivel Szaúd-Arábia területe túlnyomóan sivatagos – ezért is hívják úgy, hogy a sivatag birodalma – a verseny 75 százaléka homokos felszínen zajlik majd, melynek minden változatával meg kell birkóznia annak, aki célba szeretne érni.

Fel kell kötni mindenkinek a gatyáját, – és a bugyiját – mert a nehéz navigáció és a még nehezebb terep nem fogja megkönnyíteni a végcél elérését. Hogy ki lesz az idei győztes? 2020. január 17-én megtudjuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük