HírekKultúraMotoros film

Tom Cruise 57 évesen akciózik a Top Gun második részében

top gun maverick 2Már jó rég volt 1986, amikor a Top Gun első részét bemutatták. Idén pedig jön a második rész, amiben az örökifjú akciósztár nemcsak repül, hanem ismét motorozik is.

Már több mint egy éve megírtuk, hogy érkezik a nyolcvanas évek klasszikus kultfilmjének második része, amiben Tom Cruise csaknem hatvan évesen játsza az akcióhőst. Persze tőle már megszoktuk, hogy nehezen fogadja el az öregedést, így a Top Gun: Maverickben ismét elvállalta a szívtipró rosszfiú szerepét.

Az új járgánya ezúttal a korábbi F-14 Tomcat helyett egy F/A-18 Super Hornet, ami a repülést illeti, és a kétkerekűjét is lecserélte az elmúlt több mint harminc év alatt, így egy egészen új modellel villog a filmben.

Az eredeti film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Maverick a leszállópályán egy vadászgéppel versenyez és a klasszikus, repülős bőrdzsekijét viseli. Az akkori motorja egy Kawasaki GPZ900R volt, amit csupán két évvel a film megjelenése előtt kezdett gyártani a japán gyár, és ez a modell volt az első a Ninja sorozatban.

kawasaki h2Az új részben is márkahű marad Maverick, hiszen ahogy a kémfotókon is látszik, ismét egy Kawasakira esett a választása. Ezúttal a Ninja H2 lett a befutó, ami a H2R utcai verziója 228 lóerővel, így ha a filmnek ismét akkora sikere lesz, mint 1986-ban, akkor várhatóan az új Ninjából is kultmotor lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A film júniusban érkezik meg a mozikba, de addig is csöpögtetik nekünk az információkat. Decemberben például megjelent amásodik előzetes is.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük