HírekKultúraMotorbemutatóMotorokMotoros film

Keanu Reeves az őrült motorrajongó

keanu reeves arch motorcycles

 

 

Hogy mikortól számít valaki gyűjtőnek? Egy motor még nem gyűjtemény, és valószínűleg kettő sem az, mert azt még meg lehet magyarázni, hogy szükség van két különböző stílusú motorra különböző felhasználásra. Három darab fölött már menthetetlenül gyűjtő vagy – mondja a híres színész.

Keanu Reeves már gyermekkorától rajongott a motorokért, mikor Torontóban nézte a városban fel-alá cirkáló motoros klubokat. Motorozni viszont csak sokkal később egy müncheni forgatáson tanult meg. Az első motorkerékpárját 1986-87 környékén vette meg.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Második motorja, az 1973-as Norton Commando 850 MK2A már 1987 óta vele van és több tízezer kilométert utaztak együtt. Ahogy mondja, ez a motor tökéletes kezdőmotor, nem lehet vele túl gyorsan menni, de mindenhova elviszi az embert, ahova kell. Megadja a motorozás igazán vagány érzését is.

Mint színész több filmben is motorozott. Az 1996-os Láncreakció című film mellett az 1991-es Otthonom Idahóban is motorra pattant, ahogy a 2019-es John Wick: 3. felvonás – Parabellum című filmben is motoron harcol ellenségeivel.

A híres hollywoodi színész nemcsak az Arch Motorcycles társalapítója, hanem fanatikus gyűjtője is a különleges motorkerékpároknak. Műhelyében például megtalálható az a 2004-es Ducati 998 is, ami a 2003-as Matrix Újratöltve című filmjében szerepelt. Ahogy mondja, Carrie-Anne Moss sosem vezetett korábban motort, és hatalmas dolog, hogy a film miatt megtanulta vezetni a Ducati 998-at.

Mivel tudják róla Hollywoodban is, hogy motorozik, filmes szerződéseiben mindig szerepel, hogy a testi épsége miatt nem ülhet motorra. Ezt a szabályt kénytelen megszegni, mivel számára a motorozás olyan kikapcsolódás, ahol nyugodtan tud gondolkodni, elvonulni. Ha nem motorozik az nem tesz jót az egészségének – mondja.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük