CsajokMotoros divat

Saját felszerelés: Arlen Ness nadrág és Fokt cipő

arlen ness nadragMikor elkezdtem motorozni, csak felül öltöztem fel. Akkor határoztam el, hogy beszerzek egy nadrágot, mikor spárgában sikerült érkeznem egy árokba, keresztbe, és lett belőle elég bajom.

 

Nem ismertem ezt a márkát, viszont alacsony vagyok és vékony, nehéz volt magamra nadrágot találni, szerencsére egy aukciós oldalon szintén sikerült, így nem bántam a névtelenséget. Új volt, címkés, örültem az alkalmi vételnek.

Ez a darab kordurából van, bélés nélküli, de csak hidegben veszek nadrágot, így jól alá lehet öltözni, mínuszban is sikerült már vele menni egyszer, ott sem fáztam. Magas, gumírozott derekú, a vesevédő sajnos kényelmetlen alatta, viszont ebben is elő van készítve a csatlakozás a kabáthoz. Két-három méretben is megfelelő, mert össze lehet húzni egy-egy gumis csattal a derekát, így az én vékonyka alkatomra is jó.

Van rajta két hatalmas zseb, amiben még egy nagyobb pénztárca is elfér. Szivacsos csípő, és kemény, térdtől lábszárközépig érő protektor van benne, mindegyik kivehető. Maga a nadrág vízhatlan – elvileg, ez még nem volt tesztelve.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egyébként a protektoroknál és a térdhajlatban is gumis (ez a képen látszik is), így nem feszül a lábon. A két szár alján egy-egy cipzár van, így kényelmesen lehet alá-fölé venni csizmát, nem kell sokat szenvedni vele. Elég hosszú, így félcipőben sem fáznék benne, de nem zavaróan.

Negatívuma, hogy hiába passzentos, igencsak nagydarabnak tűnök benne, de ez már a legkisebb baja, nagyobb sose legyen!

Nem próbáltam más nadrágot, úgyhogy meg vagyok elégedve vele. Újonnan 36 000 Ft volt két éve, de szintén nem teljes áron vettem, 12 ezer forintot teljesen megért, főleg, ha meg is fog védeni, ha ne adj Isten szükség lesz rá. Túrázáshoz ideális választás, városba inkább hanyagolom, mert sokáig tart lehámozni magamról.

Cipő

Sajnos a cipőmről sem képet, sem modellt, sem pontos árat nem tudok, csak azt, hogy a márkája Fokt, újonnan kb. 25 000 Ft, és két éve használom. A nadrággal együtt vettem, féltettem a bokámat, miután kiment a sportcipő miatt.

Csizmát nem akartam, de félcipő jellegűt sem, ezért egy magas szárú darabnál maradtam. A márka több modellje is ilyen, rá lehet keresni. Szeretem, mert vízálló, kényelmes, puha belül, de mégis szellőzik.

Az orrán és a bokánál keményített, fixen tartja a lábat, nincs az az érzésem, hogy kiesik belőle, vagy védtelen lenne a bokám. Fűzős ugyan, ami jó a méret szabályozása miatt, viszont van rajta egy plusz réteg szövet cipzárral, így el lehet vele rejteni a veszélyes cipőfűzőt.

Nem gyakran veszem fel, csak ha én vezetek, utasként sosem szenvedek vele, de mindenképp ajánlom beszerzésre, hasznos, ha van.


 

Végezetül néhány szó: én a saját káromon tanultam meg, mennyire fontos a megfelelő öltözet, ha akkor lett volna rajtam cipő és nadrág, sok bajtól megkíméltem volna magamat egy életen át. Késő bánat, eb gondolat, mindenesetre, most, hogy nem csak utasként megyek a forgalomban, sokkal jobban odafigyelek erre. Ezért is írtam le a tapasztalataim, hátha más hasznára válik

 

{product}2074|name|description|picture|link|border|pricedis3|pricetax1{/product}

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük