fbpx
CsajokMotoros divat

Légzsákot mindenkinek!

alt

 

A versenypályán bevált technológia kiszivárog az utcára is.

A Dainese D-air Racing légzsák sikerén felbuzdulva a cég elkészítette a szerkezet utcai változatát, a D-air Streetet. Míg a versenyzőknek tervezett változat a bőrruha púpjában kapott helyet, az utcára tervezett rendszer két részből áll: a légzsákot és a felfújó mechanizmust a ruhában helyezték el, magát a vezérlést pedig a motorra kell rögzíteni.

A motorra szerelendő, kijelzővel is ellátott rész és a kabát rádiókapcsolat útján kommunikál egymással. A képernyőn figyelemmel követhető, hogy működik-e a rendszer, milyen az akku töltöttsége, és ha az utas is D-air kabátot visel, akkor azzal a kabáttal is képes kapcsolatba lépni.

És, hogy ez miért fontos? Esés, borulás esetén a motorra szerelt rész 45 milliszekundum alatt aktiválja a légzsákot, ami egy hátprotektorral együtt védi a gerincet, korlátozza a nyak mozgását, valamint védi a mellkast és a has felső részét.

Május végétől nem csak a jól ismert Gore-tex kabátot, hanem újdonságként D-air technológiás mellényt is kínál a Dainese. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a kivehető protektorok és a thermobélés alaptartozék.alt

5 1 vote
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x