fbpx
EseményekHírekMotorverseny

Elena Myers a kulcscsonttörés után is merész a pályán

elena myers triumph 2013 03Laguna Seca tíz év versenyzés után különleges helyet foglal el a még mindig nagyon fiatal motorversenyző szívében.

Hihető, vagy sem, de Elena Myers sokkal idegesebb volt, amikor a jogosítványa megszerzésére készült, mint amikor 8 évesen felszállt élete első motorkerékpárjára. “Azt gondolom, hogy mikor fiatalabb vagy, nincsenek félelmeid.” – mondja.

Bár a 19 éves Myers a kora alapján még tinédzsernek számít, a motorosok között már veterán. Idén június 7-án két éves szerződést írt alá a Triumph Daytona 675R for Castrol-Apex-Triumph csapatával, és azóta egy vadonatúj Triumph Daytona 675R nyergében rója a körökt a pályán.

“10 éve versenyzem Lagunában, mindig is a szívem csücske volt ez a hely” – mondja Myers, aki július 21-én az AMA Pro GoPro Daytona Sportbike sorozatában a 13. helyre kvalifikálta magát, de végül műszaki okokból nem szerzett pontszerző helyet. – „ A versenysorozatban ez a kedvenc pályám az vonalvezetése, és az elismertsége miatt.”

Myers valószínűleg benne lenne az első 10-ben a szériában, de egy június 21-i lovasbalesetben eltörte a kulcscsontját, és ezért pár versenyt ki kellett hagynia. Az elszánt Myers csak három hetet hagyott ki, majd július 14-én 15. helyezést ért el a Buckeye SuperBike Weekend versenyen.

elena myers triumph 2013 01

„Ez nem az az eredmény volt, amit vártam, de a körülményekhez képest elfogadható a végeredmény” – mondta Myers, majd hozzátette – „a motoromnak még javulnia kell egy keveset, és nekem is.”

Myers egyike annak a két női versenyzőnek, akik teljes szezont töltöttek a Superbike versenysorozatban. Myers akdályokat döntött le, recordokat állított be, és követendő példa lett a sorozatban. Myers az első nő, aki megnyerte az AMA országúti versenyt, majd a múlt évben szintén első nőként nyerte a Daytona International Speedway egyik versenyét.

elena myers triumph 2013 02

„Azért versenyzek, mert szeretek versenyezni. Minden dolog ezen felül már csak ráadás” – mondja, Myers, majd folytatja – „ fantasztikus dolog, amikor főiskolát végzett emberek jönnek oda hozzád, hogy irigylik a munkádat, vagy amikor egy szülő elmondja, hogy rólam nevezték el a gyermeküket.”

Attól a pillanattól kezdve, amikor 8 évesen megnyerte élete első versenyét, Myers egy korát meghazudtoló érettséget, és gondolkodásmódot mutatott meg. Két évvel később már teljes gőzzel hajtott a pályán, férfiakat meghazudtoló ügyességgel.

„Tél volt, amikor minden összeállt” – mondta. – „Akkor felismertem valamit, és én nem vagyok benne biztos, hogy ez hogyan történt. Csak egy edzés volt, de hirtelen elöntött az önbizalom, és ez azóta is kitart.”

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x