EseményekHírekMotorverseny

Elena Myers a kulcscsonttörés után is merész a pályán

elena myers triumph 2013 03Laguna Seca tíz év versenyzés után különleges helyet foglal el a még mindig nagyon fiatal motorversenyző szívében.

Hihető, vagy sem, de Elena Myers sokkal idegesebb volt, amikor a jogosítványa megszerzésére készült, mint amikor 8 évesen felszállt élete első motorkerékpárjára. “Azt gondolom, hogy mikor fiatalabb vagy, nincsenek félelmeid.” – mondja.

Bár a 19 éves Myers a kora alapján még tinédzsernek számít, a motorosok között már veterán. Idén június 7-án két éves szerződést írt alá a Triumph Daytona 675R for Castrol-Apex-Triumph csapatával, és azóta egy vadonatúj Triumph Daytona 675R nyergében rója a körökt a pályán.

“10 éve versenyzem Lagunában, mindig is a szívem csücske volt ez a hely” – mondja Myers, aki július 21-én az AMA Pro GoPro Daytona Sportbike sorozatában a 13. helyre kvalifikálta magát, de végül műszaki okokból nem szerzett pontszerző helyet. – „ A versenysorozatban ez a kedvenc pályám az vonalvezetése, és az elismertsége miatt.”

Myers valószínűleg benne lenne az első 10-ben a szériában, de egy június 21-i lovasbalesetben eltörte a kulcscsontját, és ezért pár versenyt ki kellett hagynia. Az elszánt Myers csak három hetet hagyott ki, majd július 14-én 15. helyezést ért el a Buckeye SuperBike Weekend versenyen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

elena myers triumph 2013 01

„Ez nem az az eredmény volt, amit vártam, de a körülményekhez képest elfogadható a végeredmény” – mondta Myers, majd hozzátette – „a motoromnak még javulnia kell egy keveset, és nekem is.”

Myers egyike annak a két női versenyzőnek, akik teljes szezont töltöttek a Superbike versenysorozatban. Myers akdályokat döntött le, recordokat állított be, és követendő példa lett a sorozatban. Myers az első nő, aki megnyerte az AMA országúti versenyt, majd a múlt évben szintén első nőként nyerte a Daytona International Speedway egyik versenyét.

elena myers triumph 2013 02

„Azért versenyzek, mert szeretek versenyezni. Minden dolog ezen felül már csak ráadás” – mondja, Myers, majd folytatja – „ fantasztikus dolog, amikor főiskolát végzett emberek jönnek oda hozzád, hogy irigylik a munkádat, vagy amikor egy szülő elmondja, hogy rólam nevezték el a gyermeküket.”

Attól a pillanattól kezdve, amikor 8 évesen megnyerte élete első versenyét, Myers egy korát meghazudtoló érettséget, és gondolkodásmódot mutatott meg. Két évvel később már teljes gőzzel hajtott a pályán, férfiakat meghazudtoló ügyességgel.

„Tél volt, amikor minden összeállt” – mondta. – „Akkor felismertem valamit, és én nem vagyok benne biztos, hogy ez hogyan történt. Csak egy edzés volt, de hirtelen elöntött az önbizalom, és ez azóta is kitart.”

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük