HírekMotorokMotorozás

Jelentősen megnőtt a halálos motoros balesetek száma idén

Megnőtt a halálos motoros balesetek száma idénAz előző év hasonló időszakához viszonyítva sajnos nőtt azoknak a száma, akik motoros balesetben vesztették életüket. A június végéig történt 24 balesetet tekintve 9 esetben volt okozó a motorkerékpár vezetője, míg 16 esetben csupán részese volt a tragikus kimenetelű ütközésnek. – írja a police.hu.

Azúttal nem jártam utána, hogy van-e valami olyan bolygóállás, ami befolyásolhatja a közúti baleseteket, de az, hogy ebben az évben szemmel látható mennyiségű, halálos kimenetelű motoros baleset történt Magyarország útjain, semmiképp nem elhanyagolható.

A két keréken közlekedők védtelenebbek, ezért még inkább be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó szabályokat, de a személyautót, mezőgazdasági vontatót vezetőknek is fokozottabban kell figyelniük mind az autópályákon, mind az alsóbbrendű utakon.

Fontos, hogy minden járművezető betartsa az elsőbbségi, előzési és kanyarodási szabályokat, járműve sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válassza meg!

Ne becsüljük túl sem magunk, sem a jármű képességeit! Határainkat ne a közúton feszegessük!

Motorosok esetében nem csak elengedhetetlen, de kötelező a megfelelő védőfelszerelés használata! Nem elég a bukósisakot a fejünkre tenni, ahhoz hogy megvédjen, be is kell kapcsolni azt! Ez nem csak a sérülések súlyosságát és mértékét csökkenti, de javítja a láthatóságot és a kényelmet is. – olvashatjuk a rendőrség oldalán.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Címlapkép: bialasiewicz

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük