fbpx
Hírek

Risztov Éva Olimpiai Bajnok lett

Risztov Éva Olimpiai Bajnok hosszútávúszásbanMiután 2005-ben visszavonult az úszástól, a motorsport felé kanyarodott, ahol szintén szép eredményeket ért el. Most az ország együtt örülhet, hogy visszatért eredeti sportágához. Nem is tudtam róla, hogy létezik hosszútávúszás, vagyis 10 kilométeres nyíltvízi úszó maraton. Azt sem tudtam, hogy magyar indulója is lesz ennek a számnak, közben két magyar név is szerepelt a versenyzők között. Mikor megláttam Risztov Éva nevét, odaragadtam a tévé elé két izgalmas órára.

Két óra úszás megfeszített tempóban, keményebb lehet, mint futni, de Évának szemmel láthatóan meg sem kottyant ez a táv. Már a verseny elejétől kezdve ő vezette a mezőnyt, és a két óra leteltévelmég volt ereje sprintelni, majd mosolyogva nézett olimpiai bajnokként a kamerákba.

Risztov Éva 2007-ben választotta a motokrosszt legújabb hobbijhának, de egy igazi sportoló nem bírja ki megmérettetés nélkül, így Éva is indult 2008-ban a Magyar Motokrossz Szövetség (MAMS) által első alkalommal kiírt Ladycross versenysorozaton. 2009-ben jelentette be, hogy visszatér az úszáshoz hosszútávú úszóként.

“A Debreceni Sportcentrum 26 éves versenyzője – aki medencében 800 méteren a 13., 400-on a 16., a 4×100-as gyorsváltóval pedig a 15. helyen végzett – gyakorlatilag végig vezetett, nagy tempót diktálva legtöbb riválisát leszakította, végül nagy hajrával – az amerikai Haley Andersont négy tizedmásodperccel megelőzve – diadalmaskodott. Risztov a magyar londoni küldöttség 15. érmét – nyolcadik aranyát – szerezte.” – MTI. 

Gratulálok Évának a motoros csajok nevében!risztov eva olimpiai bajnok 02risztov eva olimpiai bajnok 01

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x